Hrvatsko čudo: 'Ovo je pobjeda za cijelu Hrvatsku'

"Nakon prospavane noći i nakon što su mi se malo slegli dojmovi, držim da sam protiv Jerzyja Janowicza odigrao jako dobar meč.

5.4.2014.
14:24
VOYO logo

Senzacionalnom pobjedom protiv 21. tenisača svijeta Jerzyja Janowicza 2:6, 6:2, 7:5, 5:7, 6:4, Ćorić je Hrvatskoj donio vodstvo protiv Poljske u Varšavi s 2:0 nakon prvog dana ogleda 2. kola Prve skupine Euroafričke zone.

"Mislim da sam protiv Janowicza u nekim segmentima mogao biti i mrvicu bolji, ali, nećemo sad tražiti dlaku u jajetu", dodao je Borna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko ti znači što su ti mnogi iz Hrvatske poslali čestitke i pohvalili tvoju izvedbu protiv igrača koji je blizu svjetskog vrha?

"Naravno da mi to puno znači. Pogotovo zbog toga što je bilo dosta skepsi oko toga jesam li uopće trebao biti pozvan. Barem koliko sam ja čitao. Iskreno mi je drago da sam opravdao povjerenje. Želim se puno zahvaliti našem kapetanu Željku Krajanu što mi je ukazao takvo povjerenje. Treba imati hrabrosti pozvati tako mladog igrača. Ja ne kažem da sam trebao biti pozvan, ima jako dobrih igrača koji su možda trenutno bolji od mene, ali oni nisu mogli biti u sastavu iz nekih razloga. Zbog tog opravdanog povjerenja mi je ova pobjeda još draža."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek si aktualni juniorski pobjednik US Opena. Kako bi usporedio taj uspjeh s ovom pobjedom protiv Janowicza?

"Ova pobjeda mi je još čak malo draža! Na turnirima igraš za sebe. Idemo reći, za svoj gušt. Ovo je pobjeda za moj tim i za cijelu Hrvatsku."

Koliko ti znači podrška koju dobivaš s klupe od igrača i vodstva, u dobrim i teškim trenucima?

"Pomaže jako puno. Iskreno govoreći, kada sam došao u peti set, ni ja više nisam bio siguran mogu li ga pobijediti ili ne. Trebala mi je nečija pomoć, treba vam netko da vas pogura. Zahvaljujem se cijeloj repki, stvarno su bili odlični, svih pet setova su bili uz mene. Kad je kod trebalo, uvijek su mi davali podršku. Sigurno su mi jako puno pomogli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike