Još nema zamjene /

Sebastian Vettel ostao bez šefa u Aston Martinu: Otmar Szafnauer dao otkaz

Image
Foto: AP Images

Otmar Szafnauer napustio je redove Aston Martina u Formuli 1, gdje je držao ulogu šefa momčadi čak 12 godina.

5.1.2022.
14:11
AP Images
VOYO logo

Otmara Szafnauera u posljednje se vrijeme povezivalo s Alpineom, ali obje strane još uvijek nisu objavile ništa službeno u vezi eventualnog transfera. U studenom, Szafnauer je odbacio bilo kakve glasine o njegovom odlasku iz Aston Martina.

- "Želimo zahvaliti Otmaru na njegovom doprinosu ovoj momčadi u posljednjih 12 godina i želimo mu sve najbolje u budućnosti, s obzirom na to da će se sigurno upustiti u nove izazove. Trenutni fokus momčadi je priprema najkompetivnijeg bolida za početak sezone," priopćenje je momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Szafnaur je bio šef četverostrukom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu i Lanceu Strollu, čiji je otac Lawrence u vlasničkoj grupi momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vettel i Aston Martin imaju ambicije za sjesti na vrh Formule 1. Međutim, prva Vettelova sezona nije prošla najbolje. Aston Martin nije bio konkurentan kao u 2020, što je očito u poretku konstruktora gdje su izgubili tri mjesta.

Sezona Formule 1 počinje 18. ožujka u Bahreinu. Max Verstappen brani svoju prvu titulu prvaka, dok promjena tehničkih regulacija možda pruži dozu nepredvidljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo