U STRAHU OD SUKOBA / Savez odlučio: Sve utakmice do kraja sezone bez navijača!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ova odluka uslijedila je na traženje ukrajinske vlade u nastojanju da se izbjegnu mogući sukobi ukrajinskih i proruskih navijača.

9.5.2014.
10:07
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

KIJEV - Suočeni sa sve gorim sigurnosnim stanjem u zemlji Ukrajinski nogometni savez je odlučio da se sve preostale utakmice prvenstva Ukrajine, kao i finale nacionalnog kupa, odigraju bez nazočnosti navijača, stoji na web-stranici Ukrajinskoga nogometnoga saveza.

Ova odluka uslijedila je na traženje ukrajinske vlade u nastojanju da se izbjegnu mogući sukobi ukrajinskih i proruskih navijača. Iako je situacija u zemlji kaotična, a u ligi nastupaju i klubovi s Krima, koji ne priznaje ukrajinsku vlast, Ukrajinski nogometni savez nije dosad zabranjivao ni gostujućim navijačima dolazak na stadione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgredi koji su se dogodili uoči prvenstvenih utakmica 27. travnja u Harkivu i 2. svibnja Odesi pokazali su da postoji jasan rizik", stoji u priopćenju Saveza. U finalu Ukrajinskog kupa igrat će Dinamo iz Kijeva i Šahtar iz Donjecka, a kako je to utakmica maksimalnog sigurnosnog rizika, Savez nije mogao pronaći grad koji bi mogao biti domaćin finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo