ZLOKOBNI PREDOSJEĆAJ / Sanjkaš prije smrti: "Tata, strah me je"

Image

Gruzijac je nazvao svog oca i rekao mu kako ga trnci prolaze od jednog zavoja na superbrzoj stazi. Upravo na jednom od zavoja je nedugo zatim na treningu izletio i poginuo.

15.2.2010.
15:11
VOYO logo

Dan prije tragične pogibije tijekom sanjkaškog treninga na superbrzoj stazi u Vancouveru, gruzijski olipmijac Nodar Kumaritašvili (21) nazvao je svog oca kako bi mu rekao da mu smrtonosna staza tjera strah u kosti.

"Tata, trnci me hvataju od jednog zavoja", rekao je ocu Davidu, koji je novinarima prepričao posljednji razgovor sa svojim sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam mu rekao: 'Sine, spusti noge na led i probaj usporiti', ali on mi je rekao da, ako već bude ušao na stazu onda će i odsanjkati do kraja. Bio je jako hrabar", priča David Kumaritašvili i dodaje da je zadnje što je od sina čuo obećanje kako će svojim roditeljima dati razloga da se ponose njime.

Mladi sanjkaš je prvi sportaš koji je poginuo tijekom jednih Olimpijskih igara. Premda je na istoj stazi zabilježeno i nekoliko ozlijeda, a mnoge su reprezentacije prigovarale zbog mogućih sigurnosnih rizika, čelnici Međunarodne sanjkaške federacije su zaključili kako je Gruzijac sam skrivio vlastitu smrt te da je najbrža staza na svijetu sigurna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo