ni blizu senzacije / Rusi na domaćem terenu očekivano sredili Cedevitu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski prvak je doživio očekivani poraz od dosad neporaženog ruskog prvaka u Moskvi i nisu bili ni blizu senzacije koju su napravili u 4. kolu kada su u Tel Avivu pobijedili Maccabi.

5.12.2014.
21:18
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cedevite poraženi su u dvoboju 8. kola B skupine Eurolige u Moskvi od ruskog CSKA s 97-79 (60-34).

Hrvatski prvak je doživio očekivani poraz od dosad neporaženog ruskog prvaka u Moskvi i nisu bili ni blizu senzacije koju su napravili u 4. kolu kada su u Tel Avivu pobijedili Maccabi. Već nakon prve četvrtine CSKA je imao veliko vodstvo od 32-18, a na poluvremenu nedostižnih 60-34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaće ekipe najefikasniji su bili Nando de Colo i Sony Weems s po 14 koševa, dok je uvjerljivo najbolji kod Cedevite bio Fran Pilepić s 23 ubačaja (trice 5-7), Tomislav Zubčić je imao 14, a Mario Delaš 11 koševa.

Unatoč obeshrabrujućem rezultatu, za momčad Jasmina Repeše susret je ponudio lijepe akcije kod igrača Cedevite. Tako je Marko Arapović u skoku primio loptu i nevjerojatno položio za dva poena iza leđa, bez da se spustio na zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale 'highlightse' napunili su Nemanja Gordić tomahawk zakucavanjem iz kontre, te Rus Korobkov, koji je u jednoj akciji bez milosti zakucao preko Bilana zalijepivši ga na poster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita nakon osam kola ima dvije pobjede i šest poraza, te dijeli peto mjesto s Limogesom, a u sljedećem kolu 11. prosinca u Zagreb stiže Maccabi.

POREDAK B SKUPINE: 1. CSKA 8-0, 2. Maccabi 5-3, 3. Unicaja 4-4, 4. ALBA 3-5, 5. CEDEVITA 2-6, 6. Limoges 2-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo