Hrvatski rukometaš Luka Stepančić ozlijedio je Ahilovu tetivu i izbivat će sigurno mjesec dana.

Stepančić je tu ozljedu zadobio nakon što se oporavio od povrede zbog koje nije igrao čak godinu dana zbog ozljede stopala i zbog toga nije mogao pomoći reprezentaciji na SP-u u Egiptu, a sada kada se vratio doživio je novi peh i opet ga neće biti neko vrijeme.

'Oni će slatit tamo, a ja ispred TV-a'

“Nažalost, nakon godinu dana pauze, taman kad sam mislio da je sve krenulo u pravom smjeru, dogodila se ponovna ozljeda najvjerojatnije kao posljedica stare ozljede i prebrzog ulaska u velike napore. Sreća u nesreći je što je Ahilova tetiva prošla samo s istegnućem, ali je nastala stres fraktura na petnoj kosti. Trenutne prognoze liječnika nisu baš najsretnije, kažu da je oporavak između 6 i 8 tjedana. Veselio sam se da ću nakon propuštenog Svjetskog prvenstva, napokon biti s dečkima i da ćemo zajedno slaviti prolazak kvalifikacija za Olimpijske igre, ali takav je sport. Oni će slaviti u Montpellieru, a ja ispred malih ekrana“, izjavio je za stranicu rukometnog Saveza.

Umjesto njega, izbornik Hrvoje Horvat u momčad je za kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre pozvao 27-godišnjeg rukometaša njemačkog Erlangena Šimu Ivića koji je prošao kompletne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, ali ga tamo nije poveo bivši izbornik Lino Červar.