TROFEJNI HRVATSKI STRUČNJAK O FRANCUZIMA: / 'Oni su stroj koji melje, ali postoji recept i protiv njihove igre, evo što točno treba poduzeti'

Image
Foto: AFP/PIXSELL

"Rukomet bez vratara je uopće teško zamisliti.

24.1.2018.
15:34
AFP/PIXSELL
VOYO logo

PREGLED NAJVEĆEG RIVALSTVA U MODERNOM RUKOMETU: Francuska je bila uspješnija, prisjetite se epskih dvoboja Balića i Karabatića

Image
KARABATIĆ MOTIVIRAN DOČEKUJE PUNU ARENU I UPOZORAVA: /

'Navijači će staviti pritisak na našu ekipu i suce'

Image
KARABATIĆ MOTIVIRAN DOČEKUJE PUNU ARENU I UPOZORAVA: /

'Navijači će staviti pritisak na našu ekipu i suce'

Hrvatska rukometna reprezentacija danas od 20.30 sati igra ključnu utakmicu o kojoj joj ovisi ostanak na Europskom prvenstvu. A protivnik je vječni rival i reprezentacija koja još uvijek ne zna za poraz na Euru, Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Obrana i vratari bit će presudni'

Postoji li idealan plan za moćne Francuze i kako bi se trebalo igrati protiv njih, upitali smo trofejnog hrvatskog stručnjaka, Zdravka Zovka.

"Ljudi koji vode našu reprezentaciju vjerojatno najbolje znaju kako se suprotstaviti Francuskoj. Ja kao trener koji godinama pratim moćni francuski stroj koji melje moram reći da je Hrvatska jedna od rijetkih reprezentacija koja ih je unazad nekoliko godina znala pobjeđivati i postoji recept za njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo Zovka gdje točno moramo biti posebno jaki u ovakvoj utakmici:

"Obrana mora biti na nivou kao i protiv Norveške, to uključuje i vratare. Napadački, Duvnjak će sigurno nedostajati, ali imamo igrače (Cindrić i Karačić) koji mogu dobro organizirati napad protiv ove Francuske. Nisam previše oduševljen i mišljenja sam da Francuska nije tako jaka kao nekad jer i oni rade jednu smjenu generacija i mislim da je to, uz navijanje i publiku koja će nam sigurno pomoći, ključ našeg uspjeha. Obrana i vratari danas će biti presudni", smatra proslavljeni rukometni stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mladost bi im mogla biti problem u današnjoj utakmici'

"Imaju širok roster igrača koji igraju u klubovima što nastupaju u Ligi prvaka, ali ista je situacija i s Hrvatskom i tu smo izjednačeni. Mislim da se Francuska pomladila i ostala je na samo jednom klasičnom lijevom vanjskom - Karabatić koji je igrao srednjeg sada mora prijeći na tu poziciju, a tu su Mahe, Remili... Mlada momčad koja možda nema tako mnogo iskustva u ovako teškim susretima i možda upravo tu trebamo tražiti našu priliku. Mislim da oni još uvijek nisu zreli za tako velike domete poput generacije s Narcisseom, Fernandezom i ostalim igračima. Kvalitetu svakako imaju, ali ta njihova mladost mogla bi im biti problem u današnjoj utakmici.

Nakon prve četiri utakmice, vratari Hrvatske nisu izgledali dobro. Imali su vrlo slab postotak obrana, Lino je često radio izmjene na vratima Kauboja, ali protiv Norveške je proradio Stevanović te se nadam da je i dalje zagrijan od te utakmice. Jer ako vratari ne prorade, bit ćemo u problemima", rekao je Zovko i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rukomet bez vratara je uopće teško zamisliti. U ovako velikim utakmicama vratari su uvijek bili ključni igrači i naši danas moraju biti na razini francuskih ako želimo ostati u igri za pobjedu."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo