Play ponuda

ZAGREB POJAČAO REDOVE BEOGRAĐANINOM: / Bivši rukometaš Partizana branit će boje hrvatskog prvaka

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
4.5.2018.
14:43
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Play ponuda

Rukometni klub PPD Zagreb potpisao je trogodišnji ugovor s Nikolom Potićem. Kako je navedeno na službenoj stranici ovaj 24-godišnjak rođen je u Beogradu, a s hrvatskim rukometnim prvacima potpisao je trogodišnji ugovor. Navode i da ima i hrvatsko državljanstvo, te da je bio kadetski i juniorski reprezentativac Srbije.

U redove najboljeg hrvatskog kluba dolazi nakon devet godina profesionalnog bavljenja rukometom i s bogatim međunarodnim iskustvom.

Nije imao dvojbi

"Velika mi je čast što ću dobiti priliku nositi dres rukometnog kluba Zagreb. Kada sam saznao da se uprava PPD Zagreba interesira za mene nisam dvojio niti trenutka jer Zagreb je velik klub bogate tradicije i zdrava rukometna sredina u kojoj ću dobiti priliku zaigrati na najvišoj mogućoj razini, u međunarodnim natjecanjima SEHA Gazprom ligi i EHF Ligi prvaka. Sretan sam jer sam dobio priliku raditi sa sjajnim trenerom i odličnim suigračima. Kada samo pomislim koja su sve imena igrala na mojoj poziciji u Zagrebu ne mogu a da ne osjetim strahopoštovanje", kazao je 200 centimetara visoki desni vanjski za službenu klupsku stranicu.

Veliko iskuistvo

"Rukometom sam se počeo baviti u rukometnoj školi SKBG (Sportski klub Beograd op.a.) iz koje zajedno s čitavom svojom generacijom prelazim u redove Partizana. S Partizanom sam potpisao prvi ugovor kao 15-godišnjak, a u njihovim sam redovima proveo četiri i pol sezone. Prvi međunarodni angažman imao sam u slovenskoj Krki gdje sam nastupao sezonu i pol, a nakon toga otisnuo sam se u španjolsku ASOBAL ligu. U Gijonu sam proveo jednu sezonu, nakon toga pola sezone u Puente Genilu, a drugu polovicu u mađarskom Komlu. Zadnje dvije sezone proveo sam ponovno u Španjolskoj prvoj ligi igrajući za Cangas de Morrazo", rekao je Potić, koji je s beogradskim Partizanom u dva navrata osvajao domaće prvenstvo, Kup i Superkup.

U dva je navrata, također s Partizanom, nastupao u EHF-ovoj Ligi prvaka.

Play ponuda
Play ponuda