[VIDEO] BOMBA VJEČNOG KIRILA LAZAROVA U ZADNJOJ SEKUNDI PRESUDILA UKRAJINCIMA: / BiH hrabro pala protiv goropadnih Norvežana

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivu utakmicu u Beču odigrale su Sjeverna Makedonija i Ukrajina, a na kraju je sa 26-25 (13-10) uspješnija bila Sjeverna Makedonija pogotkom Kirila Lazarova s istekom vremena

10.1.2020.
23:03
Profimedia
VOYO logo

Sve tri reprezentacije domaćina ovogodišnjeg Europskog prvenstva za rukometaše svoj su nastup započele u petak pobjedama, nakon što je Austrija u susretu skupine B u Beču svladala Češku sa 32:29, u večernjem dijelu programa Norveška i Švedska su opravdale uloge favorita, Norveška je u susretu skupine D u Trondheimu svladala Bosnu i Hercegovinu sa 32:26, dok je Švedska u susretu skupine F u Goteborgu bila bolja od Švicarske sa 34:21.

Norvešku je do pobjede protiv BiH predvodio Sander Sagosen sa 12 golova, dok je Nikola Prce sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod poraženog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DEBAKL FRANCUZA NA OTVORENJU PRVENSTVA: /

Karabatića i društvo pregazili totalni autsajderi

Image
DEBAKL FRANCUZA NA OTVORENJU PRVENSTVA: /

Karabatića i društvo pregazili totalni autsajderi

Švedska je do uvjerljive pobjede protiv Švicarske stigla uz po šest pogodaka Jerryja Tollbringa, Andreasa Nilssona i Kima Ekdahl du Rietza. Andre Schmid je s četiri gola bio najbolji kod Švicarske. Slovenija je prethodno nadigrala Poljsku sa 26:23. Blaž Bagotinšek i Borut Mačkovšek su sa po pet golova predvodili Sloveniju, dok je Arkadiusz Moryto s osam golova bio najefikasniji kod Poljske.

Zanimljivu utakmicu u Beču odigrale su Sjeverna Makedonija i Ukrajina, a na kraju je sa 26:25 uspješnija bila Sjeverna Makedonija pogotkom Kirila Lazarova s istekom vremena. Lazarov je s osam golova bio i najefikasniji u sastavu svoje reprezentacije za koju je Dejan Manaskov postigao šest pogodaka. Vladislav Ostrouško s pet i Andrij Akimenko s četiri gola predvodili su Ukrajinu. Pobjednički pogodak za Sjevernu Makedoniju zabio je vječni Kiril Lazarov. Pogledajte njegovu bombu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacija Portugala

Ranije je u ovoj skupini Portugal senzacionalno svladali Francusku sa 28:25. Za najveću pobjedu u povijesti portugalskog rukometa najzaslužniji je bio Diogo Branquinho s pet golova i stopostotnom realizacijom, po četiri pogotka dodali su Joao Miguel Ferraz i Andre Gomes, dok su kod Francuske najbolji bili Dika Mem s pet te Nikola Karabatić, Romain Lagarde i Ludovic Fabregas sa po četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal je bio u prednosti većim tijekom drugog poluvremena, 10-ak minuta prije kraja vodio je sa 22-:9, ali Francuska je uspjela izjednačiti na 25:25 četiri minute prije kraja. Ipak, nije došlo do potpunog preokreta,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska do kraja susreta više nije postigla niti jedan pogodak, dok je Portugal golovima Gomesa, Ferraza i Borgesa stigao do neočekivane pobjede. Portugal se vratio na EP nakon čak 14 godina izbivanja, a u dosadašnje 22 utakmice igrane na završnim turnirima ostvario je tek četiri pobjede i jedan remi. Najbolji plasman mu je sedmo mjesto s EP održanog u Hrvatskoj 2000. S druge strane, Francuska je šesterostruki svjetski prvak, trostruki europski prvak te dvostruki olimpijski pobjednik.

Domaćin Austrija je natjecanje u skupini B u Beču otvorio 32:29 pobjedom protiv Češke do koje ju je predvodio Mikola Bilik sa 12 golova, dok je Jakub Hrstka postigao šest pogodaka za Češku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u drugi krug osigurat će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo