U PET UZRASTA / Vepar cup u tri dvorane okuplja 500-injak dječaka u 35 momčadi iz regije

Image

RK Dubrava je na nedavno održanom državnom prvenstvu drugi put zaredom postala državni prvak u kategoriji U15, a na turnir dolaze i državni prvaci u kategoriji U17, Sesvete.

30.8.2023.
9:22
VOYO logo

Rukometni klub Dubrava i ove godine organizira međunarodni turnir Vepar cup, 14. po redu, a održat će se od 29. kolovoza do 1. rujna u tri dvorane - SD Dubrava, OŠ Jelkovec i Dom sportova. U pet uzrasta nastupit će 500-injak dječaka u 35 momčadi iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a osim dječaka od 10 do 17 godina, prvi put će turnir odigrati i oni najmlađi, od devet godina. Oni će 9. rujna nastupiti na prvom turniru u mini rukometu, Mini vepar cupu.

Image
VELIKO POJAČANJE /

RK Zagreb doveo poljskog reprezentativca

Image
VELIKO POJAČANJE /

RK Zagreb doveo poljskog reprezentativca

RK Dubrava je na nedavno održanom državnom prvenstvu drugi put zaredom postala državni prvak u kategoriji U15, a na turnir dolaze i državni prvaci u kategoriji U17, Sesvete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mini Vepar cup Dražen Žunac, predsjednik RK Dubrava, smatra jako važnim. Jedan od glavnih razloga jest to što je u sport potrebno privući što više djece:

"Dolaskom roditelja i šire obitelji na takav jedan turnir tim dječacima pokazuje se da je važno baviti se sportom, u ovom slučaju rukometom, ali i da sport mora biti zabava, druženje i veselje. Nama kao klubu akcent je na najmlađima, jako puno pozornosti dajemo razvoju mladih igrača, a na ovakvom turniru u mini rukometu djeca će vidjeti sve čari rukometa. Taj će Mini Vepar cup postati tradicija, baš kao i naš turnir za malo veće dječake."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ovogodišnji međunarodni Vepar cup imali smo problem s dvoranama, zato što dvorana u OŠ Granešina prokišnjava, dignuo se parket u jednom dijelu dvorane pa smo morali u posljednji trenutak odustati od te lokacije. Stoga će se osim u dvoranama u Dubravi i Jelkovcu, jedan dan turnira utakmice igrati i u Domu sportova. Nastupit će 35 i više momčadi iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a suci dolaze iz Kuvajta. Trebale su nam doći i momčadi iz Kuvajta, ali su prekasno krenuli u proces dobivanja viza pa se to nije uspjelo organizirati."

Žunac kaže da su prvi put ove godine uveli nešto raniji termin, pa će turnir početi u utorak, a završiti u petak, vikend prije prvog dana nastave. Dosad se turnir, naime, održavao od četvrtka pa do nedjelje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo jesmo li pogodili, je li možda ovo bolji termin. Za RK Dubrava ovaj turnir je važan zato što pokazuje da možemo organizirati ovako velik događaj za mlađe dobne skupine, da smo voljni svim rukometašima dati priliku da pokažu sve što mogu prije početka natjecateljske sezone."

Image
Foto: RK Dubrava

Suorganizator Vepar cupa je Zagrebački rukometni savez, a glavni tajnik Kazimir Ilijaš kaže da je međunarodni rukometni turnir Vepar cup jedna od perjanica turnira za mlađe dobne skupine Zagrebačkog rukometnog saveza:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turnir ima dugogodišnju tradiciju, uvijek dođe mnogo kvalitetnih domaćih i inozemnih momčadi, igra se kvalitetan rukomet. Osim što ima dugogodišnju tradiciju, ovaj turnir nikad nije bio prekidan, održao se i u pandemijskim uvjetima pod propisanim uvjetima. Zahvaljujući tom turniru mnogi mladi igrači profilirali su se, zato su takva natjecanja važna. Ove godine će ponovno doći kvalitetne momčadi, igrat će se odličan rukomet, bit će punom zabave i, nadam se, puno gledatelja. Zagrebački rukometni savez jedan je od suorganizatora Vepar cupa, pomažemo i financijski, ali i logistički. Za Zagreb i zagrebački rukomet važno je da bude što više ovakvih događanja jer su to mladi rukometaši, treba ih podržati. Termin Vepar cupa, koji se ustalio tjedan prije prvog dana nastave, idealan je za klubove zato što su uglavnom prije toga odrađene pripreme. Turnir se održava prije početka sezone pa je to jako dobra prilika da se vidi kako su posložene momčadi, što se mora popraviti, mogu se testirati igrači ili taktika."

Branimir Kutnjak trener je kategorija U13 i državnih prvaka U17 u Rukometnom klubu Dubrava. Kako je rekao, turnir Vepar cup 2023. ponovno okuplja najbolje ekipe iz Hrvatske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolaze nam najbolji iz Zagreba, Bjelovar, nekoliko ekipa iz susjedne Slovenije. Tako u kategoriji U17 dolaze državni prvaci Sesvete i viceprvaci Zagreb, a u kategoriji U15 na turniru će igrati državni prvaci, domaća momčad RK Dubrave, i viceprvaci Sesvete. Ovaj turnir je nama trenerima, ali i igračima, dobar pokazatelj onoga što se radilo na pripremama i dobra provjera za sezonu koja počinje sredinom rujna. Veselimo se ponovnom povratku na rukometne terene nakon ljetne stanke, i pozivamo sve željne dobrog rukometa da dođu pogledati mlade rukometne nade u Dubravu."

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo