VELIKO POJAČANJE / RK Zagreb doveo poljskog reprezentativca

Image
Foto: Profimedia

Odličan izbor

21.8.2023.
19:12
Profimedia
VOYO logo

Nova rukometna sezona sve je bliže, a rukometaše Zagreba i ove sezone očekuje natjecanje u Ligi prvaka. Veoma zahtjevnu skupinu izvukao je hrvatski predstavnik, a to je značilo kako treba osnažiti i sastav.

Image
PLES KUGLICA /

Liga prvaka: Rukometaši Zagreba smješteni u skupinu smrti

Image
PLES KUGLICA /

Liga prvaka: Rukometaši Zagreba smješteni u skupinu smrti

I kad se činilo da je Miodrag Ćorsović već gotova stvar, ta je priča propala, a u Zagrebu je pronađeno rješenje u ekspresno kratkom roku. Tekst sa službenih stranica kluba prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uprava rukometnog kluba Zagreb neumorno radi na osnaživanju ekipe pred početak nove natjecateljske sezone.

Sportski direktor kluba Damir Bičanić u ponedjeljak 21. kolovoza ispred kluba je priopćio kako su potpisali jednogodišnji ugovor s poljskim reprezentativnim kružnim napadačem Patrykom Walczakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 31-godišnji rukometaš stiže nam iz lisabonskog Sportinga, a za svoje će se minute boriti s Maticem Suholežnikom i Adinom Faljićem.

Ovime je kompletirana slika na poziciji kružnog napadača, a evo što o svemu ima za kazati naš sportski direktor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iznimno nam je drago što smo u ovom prijelaznom roku potpisali Patryka Walczaka. Riječ je o igraču velikog iskustva koji je igrao u jako dobrim klubovima, a u ovom trenutku dolazi nam iz lisabonskog Sportinga. Smatramo da će nam Patryk, pogotovo u utakmicama Lige prvaka, svojim iskustvom i kvalitetom moći pomoći. Očekujemo da će se vrlo brzo uklopiti u ovu ekipu i naš sustav igre, a tome će sigurno pomoći i činjenica da je s nekim našim igračima igrao i ranije. Očekujemo da će period njegove prilagodbe biti jako kratak i da će nam on biti pojačanje od samog starta sezone', kazao je sportski direktor rukometnog kluba Zagreb Damir Bičanić te se potom kratko osvrnuo i na situaciju s kružnim napadačem Miodragom Ćorsovićem:

'Mi smo morali odreagirati na tržištu što je brže moguće u ovom trenutku jer je, nažalost, došlo do problema s papirima Miodraga Ćorsovića. Obzirom da smo shvatili kako nećemo uspjeti taj transfer odraditi do kraja prije početka Lige prvaka, odlučili smo se potražiti drugo rješenje i smatram da smo našli jednog kvalitetnog i iskusnog pivota koji će nam biti pojačanje u obrani i u napadu', zaključio je Bičanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogata karijera

Patryk Walczak je, podsjetimo, u dosadašnjoj karijeri nastupao za SMS Gdansk, Pogoń Szczecin, PGE Vive Kielce, Massy Essonne HB, TuS N-Lübbecke, RK Vardar 1961 i Sporting CP.

Prije šest godina, dakle 2017. godine, debitirao je za poljsku rukometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako sam sretan što sam dobio priliku zaigrati za Zagreb. Ovo je velik klub bogate povijesti i mnogi sjajni igrači su ponikli i igrali upravo u Zagrebu. Igrao sam s Čupićem, Timurom i Moralesom i poznavanje njih će mi sigurno pomoći pri adaptaciji na novu sredinu. Ambicija je osvojiti oba domaća trofeja i pokušati napraviti što bolji rezultat u Ligi prvaka. Vjerujem da ova ekipa ima kvalitetu i veselim se novim izazovima – kazao je novi kružni napadač Zagreba Patryk Walczak.

Priliku da ga prvi puta vide na djelu trener Slavko Goluža i suigrači imati će već u četvrtak, 24. kolovoza kada će rukometni klub Zagreb odigrati prijateljsku utakmicu s austrijskim Ferlachom.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo