NADMOĆNI FRANCUZI DEMOLIRALI SRBIJU: / Sjajni Gerard se ozlijedio i upitan je za utakmicu protiv Hrvatske?

Image
Foto: PIXSELL

Srbija u zagrebačkoj Areni igra nije uspjela prirediti iznenađenje i pobijediti moćnu Francusku. Poraženi su rezultatom 30-39, a zanimljiva vijest je moguća ozljeda vratara Gerarda.

22.1.2018.
19:28
PIXSELL
VOYO logo

Izabranici Jovice Cvetkovića dobro su se držali prvih petnaest minuta utakmice, ali tada su se Francuzi uozbiljili, prebacili u brzinu više i potpuno nadigrali Srbe. Karabatić i Mahe bili su nerješiva zagonetka za obranu Srba, a u nastavku je Dinart odlučio odmoriti neke od svojih najboljih igrača.

Priliku su dobili igrači s klupe, ali to se nimalo nije odrazilo na rezultat. Imali su u nekoliko navrata igrači Francuske i +11, a završilo je 30-39. Francuze sada iz polufinala može izbaciti samo visoki poraz od Hrvatske s devet ili više golova razlike. uz pobjede Švedske protiv Bjelorusije i Norveške. Tada bi se stvorio krug od tri momčadi s osam bodova u kojemu bi oni imali najlošiji omjer golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Karabatić i Raphael Caucheteux predvodili su Francusku sa sedam golova, a kod Srbije je isti učinak imao Nemanja Zelenović dok je Petar Nenadić zabio šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi moglo zabrinuti Dinarta i Francuze je ozljeda prvog vratara Vincenta Gerarda koji je u prvom poluvremenu obranio jedan udarac s krila Đukića, ali čini se kako ga je lopta nezgodno pogodila u palac lijeve ruke i pitanje je hoće li biti spreman za ogled s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

SRBIJA - FRANCUSKA 30-39

Igrači Srbije nižu pogreške, a izbornik Cvetković samo se hvata za glavu. Srbija je potpuno razbijena rezultatom 39-30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vincent Gerard nalazi se na klupi za rezerve, a liječnici su mu sanirali ozljedu palca lijeve ruke koju je zaradio nakon jedne obrane. Nije još poznato o kakvoj je ozljedi riječ i hoće li biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi se muče kako bi zabili gol, a Francuzi izvode brzi centar i pune mrežu protivnika. Igra se vrlo brzo i Dinartova momčad stigla je do devet golova prednosti.

Vratari su odlično otvorili drugo poluvrijeme, ali unatoč sjajnim obranama Ivaniševića, Srbi ne uspijevaju uhvatiti priključak za Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu Srbi uspjeli dugo izdržati u jakom ritmu utakmice s Francuskom. U napadu nisu imali rješenja za jaku francusku obranu te su često i griješili što je vodilo do lakih golova Francuza koji na poluvremenu imaju veliku prednost od 12-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregrubo su igrali Srbi u obrani te su u jednom trenutku imali dva igrača manje na terenu. To su Francuzi bez problema iskoristili i odvojili se na velikih +6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Francuske Gerard lakše se ozlijedio, a zamijenio ga je Dumoulin i odmah fantastično obranio pokušaj Srba nakon kontre. Prije toga majstorski je pogodak zabio Ilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su zabili tri gola zaredom i preuzeli vodstvo od dva gola razlike. Srbi se već neko vrijeme muče s igrom u napadu i ne mogu doći do izraženije prilike za gol.

Danski suci Gjeding i Hansen oštro su otvorili utakmicu. U prvom napadu Srbije pokazali su igraču Francuske dvije minute kazne, a s druge je strane Marsenić dobio direktni crveni karton zbog opasnog udarca u glavu Mahea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo