HRVATSKOJ NEVIĐENA DRAMA U NORRKÖPINGU: / Kauboji isprali gorak okus očaja iz Eskilstuna od prije dva dana

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Pomlađena hrvatska rukometna reprezentacija bolja od viceprvaka Europe Švedske

7.4.2018.
17:37
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

ŠVEDSKA - HRVATSKA 28-29


Hrvatska muška seniorska reprezentacija zaključila je švedsku turneju pobjedom nad reprezentacijom Švedske, aktualnim viceprvakom Europe. I to je dobra vijest, posebno nakon onog očaja u četvrtak protiv neumornih Skandinavaca, u utakmici u kojoj su naši rukometaši izgledali pogubljeno, jalovo, osim Kozine i Šege koji su jedini bili na nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VICEPRVACI EUROPE ODRŽALI LEKCIJU HRVATSKOJ: Izabranici Line Červara teško poraženi od Švedske

U drugoj prijateljskoj utakmici u Norrköpingu Hrvati su pokazali puno bolju igru nego u prvom susretu i stigli do pobjede. U prvih osam minuta Kauboji su igrali ravnopravno sa Šveđanima.

Šveđani imali 7-3

Igralo se gol za gol do rezultata 3-3. Hrvatsku je vukao sjajni razigravač Luka Cindrić koji je zabio dva od tri pogotka. No, prve neopreznosti i nerealizirane napade naših rukometaša Šveđani su kaznili, nakon toga napravili i seriju od četiri gola, te u desetoj minuti poveli sa 7-3, nakon što je zabio Hampus Wanne...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LINO OČAJAN NAKON DEBAKLA PROTIV VICEPRVAKA EUROPE: ‘Moramo izvući pouku, iako zabrinjava jedna stvar…’

U tom trenutku, izgledalo je kako hrvatska kola i u ovoj utakmici idu nizbrdo. Međutim, nije bilo tako. Cindrić je prekinuo švedsku seriju pogotkom za 7-4 pa se u idućih deset minuta igrao pogodak za pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti Jakov Vranković pa onda i Cindrić smanjuju zaostatak Hrvatske na 11-9. Imao je i Zlatko Horvat, kapetan na ovoj pripremnoj, švedskoj turneji, šansu smanjiti na minus jedan, ali obranio mu je kontru švedski vratar Tobias Thulin.

Brzo su to domaći rukometaši kaznili i pogotkom Jespera Nielsena dvije minuta kasnije se vratili na +4. U 20. minuti nezgodno je pao Cindrić i odšepao van terena. Međutim, hrvatski rukometaši nisu dopustili da ih to obeshrabri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji se obranom vratili u susret

Kauboji su u tom trenutku pojačali obranu, prvo smanjili na 13-11 u 22. minuti pogotkom Josipa Božić Pavletića, a u 26. Vranković završava seriju od tri uzastopna pogotka za 15-15 nakon što je šut s krila obranio Mate Šunjić. Minimalnu prednost na poluvremenu ipak su odnijeli Šveđani pogotkom Nielsena u zadnjim sekundama prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Line Červara brzo su nadoknadili mali zaostatak. Manuel Štrlek realizirao je sedmerac, a Domagoj Pavlović pogodio za prvo vodstvo Hrvatske u susretu (18-17). Obrana je jako dobro izgledala. Bila je pokretljiva i agresivna, baš onako kako to Lino hoće, a razbranio se i Šunjić. Sve to dovelo je Hrvatsku do vodstva 20-18 u 41. minuti susreta.

Jerry Tollbring u 47. minuti zabio je za 23-23. Švedska je u tim trenucima imala igrača više jer je na klupu za kažnjene morao Krešimir Kozina. Imali su domaći šansu i povesti, ali kontru Jimu Gottfridssonu brani Šunjić, Hrvatsku u vodstvo vraća Horvat deset minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šunjić obranio posljednji pokušaj Šveđana

Do samog kraja se igralo za gol, a u posljednjih 30 sekundi hrvatski su rukometaši ušli s vodstvom 29-28. Andresson je ponovo tražio minutu odmor kako bi pripremio posljednji napad svoje momčadi za izjednačenje. Šutirao je pet sekundi do kraja Simon Jeppson, ali obranio je sjajni Šunjić za pobjedu Hrvatske 29-28.

Manuel Štrlek bio je najbolji strijelac Hrvatske sa sedam pogodaka, a po četiri su dodali Zlatko Horvat, Luka Cindrić i Jakov Vranković. Mate Šunjić skupio je osam obrana. Švedske strijelce predvodio je Mattias Zachrisson sa sedam pogodaka. Po tri gola postigli su Max Darj, Hampus Wanne, Jim Gottfridsson i Jesper Nielsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Lino Červar pohvalio je sve igrače za danas prikazanu igru:

"Moram pohvaliti igrače, mislim da je to danas bila druga priča. Mislim da smo igrali kvalitetno i borbeno. Mogu samo pohvaliti mlade igrači koji su osporavani, a pokazali su da itekako mogu. To je poruka da treba vjerovati u sebe. Ne smiju se predati, moraju se dokazati. Moramo imati više povjerenja u mlađe. Sve igramo na sigurnu kartu. Koliko god sam jako zadovoljan mislim da ne trebamo sada misliti da smo previše dobri. Ovo je jedan bljesak koji treba ponavljati", kazao je Lino Červar, stoji u objavi HRS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni vratar Mate Šunjić zadovoljan je kako je njegova momčad igrala u današnjoj utakmici:

"Rezultat na kraju pokazuje da smo danas puno bolje stajali na terenu. Sigurno da je lijepo da smo ovu turneju završili s pobjedom i da smo pokazali da ono što smo odigrali neki dan nije prava slika Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dva mjeseca, 8. i 12. lipnja, Hrvatsku čekaju dva kvalifikacijska dvoboja protiv Crne Gore. Pobjednik će se plasirati na Svjetsko prvenstvo, kojem su u siječnju 2019. godine domaćini Danska i Njemačka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

60' - Bravo, Kauboji! Pobijedili smo jedan razlike, 29-28 na krilima sjajnih obrana Mate Šunjića i razigranih lavova Štrleka i Cindrića. USKORO OPŠIRNIJE...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Dvije minute su do kraja, igra se gol za gol i ovdje će odlučivati prava obrana. Marić nas je doveo u vodstvo, dobro je što imamo tu minimalnu prednost, neka nas Šveđani hvataju.

54' - Šunjić briljira! Sada je skinuo i sedmerac, ovo je definitivno njegova utakmica i zbog njega imamo minimalnu prednost. Hrvatska igra sjajno, svjedočimo pravoj drami u Norrköpingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Mate Šunjić drži Hrvatsku u egalu! Skida Šveđanima napad za napadom.

40' - Šunjić je skinuo zicer nakon što je Manuel Štrlek fulao sedmerac, onda smo baš preko Štrleka uspjeli povesti. Zabio je Štrlek šest komada i naš je najbolji strijelac u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Stigli smo do preokreta, Pavlović nas vuče u nastavku, igramo egal sa Šveđanima.

31' - Počinje drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Na pauzu odlazimo uz minus jedan, iako smo imali šansu za vodstvo prije primljenog gola. U odnosu na prošlu utakmicu, ovo sasvim pristojno izgleda. Bolje igraju Linini izabranici nego prije dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Nakon 20 minuta igre možemo konstatirati kako Hrvatska igra bolje nego u prvoj utakmici, grčevito love zaostatak koji varira od četiri do dva gola. No, u tom trudu, grču, upornosti došlo je i do ozljede Cindrića, koji je dobio nezgodan udarac i ostao na parketu poslije svog solo prodora koji nije rezultirao golom, pa smo iz kontre zatim opet pali na minus četiri. No, bitno da Cindrić ostane čitav, čini se da ga muči desna noga. Nadamo se kako je sve ok s njim...

10' - Kola su, čini se, ponovno počela kretati nizbrdo za Hrvatsku protiv Švedske. Osim Cindrića, u našoj reprezentaciji nema nikoga tko bi povukao. Brzopleti smo u napadu, a Šveđani brzom tranzicijom trpaju mrežu Šege. Cindrić je trećim golom makar malo smanjio razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VICEPRVACI EUROPE ODRŽALI LEKCIJU HRVATSKOJ: Izabranici Line Červara teško poraženi od Švedske

3' - Prvi gol za Hrvatsku zabio je naš najbolji rukometaš Luka Cindrić u jednom solo prodoru. Nije on bio pravi u prvoj utakmici kad smo izgubili, sada je krenuo na dobar način. Drugi gol za nas zabio je Marko Mamić sjajnim skok šutom. Ovako moramo igrati, razgirano...

1' - Počela je utakmica: Sretno naši.

Hrvatska je u Eskilstuni prije dva dana još dobro i prošla. Da, izgubili su mladi igrači Line Červara velikih sedam razlike (32-25), no po prikazanome to je vrlo lako moglo biti čak i 10 ili više razlike za Šveđane. Hrvatska je izgledala nemoćno, loše, bezidejno, Lino je nakon utakmice izrazio zabrinutost zbog jedne stvari. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo