[VIDEO] LEGENDA HR RUKOMETA KOMENTIRALA NASTUP KAUBOJA I ČERVAROVU OSTAVKU: / 'Teško da je to moglo mobilizirati bilo koga...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski rukometaši do zadnjih 60 minuta bili su u igri za četvrtfinale

26.1.2021.
12:35
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je ispala sa Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Image
DANSKI IZBORNIK NAKON 'RAZBIJANJA' KAUBOJA OTKRIO: /

'Bojao sam se prije utakmice, mislio sam da će oni ginuti na terenu, ali...'

Image
DANSKI IZBORNIK NAKON 'RAZBIJANJA' KAUBOJA OTKRIO: /

'Bojao sam se prije utakmice, mislio sam da će oni ginuti na terenu, ali...'

Kauboji su do zadnje utakmice bili u igri za plasman u četvrtfinale, alli momčadi Line Červara presudio je težak poraz od Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrijeme je za rukomet'

U RTL-ovom podcastu "Vrijeme je za rukomet" s Ivonom Hemen gostovao je legendarni hrvatski rukometaš i trener Zvonimir Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je što je pošlo po krivom u ključnoj utakmici s Danskom, u kojoj su Kauboji trebali pobijediti za prolazak u četvrtfinale. U ranije odigranoj utakmici Katar je svladao Atgentinu i otvorio put u sljedeću fazu Hrvatskoj, ali mi to nismo iskoristili.

"Zaista sam se veselio kad je Katar pobijedio i mislio sam da ćemo to iskoristiti. No, desio se loš dan. Odlučivali smo sami o svojoj sudbini i nismo uspjeli. Istina je da je cijelo Prvenstvo bilo nezgodno i nismo ušli kao inače. SP je pokazalo našu fizičku nepripremljenost, jer vidjeli smo koliko su drugi bili trkački moćniji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo poluvrijeme smo odigrali solidno, situaciju u drugom dijelu je teko objasniti, kao da je izašla druga momčad. Neobjašnjiva situacija kada oviiš sam o sebi, kao da je druga ekipa, potpuno smo se raspali", rekao je.

'Ishitrena izjava'

Prokometirao je i izbornika Linu Červara koji je nakon poraza od Argentine podnio ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo s Argentinom imali problema i u prošlosti, vidjeli smo i protiv Katara da igra dobro. Mislim da Lino to nije trebao reći. Možda je trebao sačekati kraj Prvenstva, sjesti sa stožerom i Savezom i vidjeti ima li smisla nastaviti. Za 40 dana su kvalifikacije za Olimpijske igre, hoće li to biti šok terapija ili loš turnir, vidjet ćemo. Po meni je Lino trebao ostati još za ovaj turnir i vidjeti što dalje. Teško da takva izjava može mobilizirati ikoga, sigurno je bila ishitrena izjava", smatra Bilić, koji se potom osvrnuo na kandidate za novog izbornika:

"Mi možemo puno razgovarati o tome, dugačak je red. Tu je Smajlagić koji može to odraditi jer je radio s Linom, bio je prvak s mlađim uzrastima. Ima odličan pristup i rezultate. Tu je Goran Perkovac, Ivica Obrvan, ima mnogo trenera, na kraju će HRS donijeti odluku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je prokomentirao minutažu mladih rukometaša na SP-u, s naglaskom na Ivana Martinovića koji je oduševio u Egiptu.

"Po meni da, sigurno trebaju više igrati. Martinović mora igrati puno više, svi moraju dobivati puno više minuta", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni favoriti

Zatim je otkrio koga smatra favoritom SP-a.

"Danci su favoriti, oni se igraju rukometa, na njima ne možete vidjeti nikakve grimase, nema svađe", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na Olimpijske igre

Hrvatsku uskoro očekuje kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre, na kojoj će joj protivnici biti Francuska, Portugal i Tunis.

"Ne znam zašto se ne bi plasirali. Bit će težak turnir, ali Hrvatska uvijek želi biti među najboljima", prokomentirao je Bilić pa usporedio Kauboje na Europskom prvenstvu, gdje su osvojili srebro prošle godine s momčadi u Egiptu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije stvarna slika. Vidjeli ste koliko je bilo žara u napadu i obrani, koliko je htijenja bilo. Želja sigurno postoji, kad igrate pred navijačima je drugačije, ali ova godina je takva kakva je."

U videu pogledajte što je sve Bilić rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo