ČERVAR OBJAVIO POPIS ZA EP: / 'Imamo pet novih imena i vjerujem u sve igrače, moramo živjeti za ovo prvenstvo'

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski izbornik objavio je popis od 28 igrača - sedam je mladih i pet novih imena

5.12.2017.
12:35
PIXSELL
VOYO logo

Lino Červar objavio je popis 28 igrača s kojima će krenuti na pripreme za Europsko prvenstvo iduće godine u Hrvatskoj. Osim Červara, medijima su se obratili predsjednik Hrvatskog rukometnog savez g. Tomislav Grahovac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza g. Zoran Gobac i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golmani: Alilović, Pešić, Ivić, Stevanović

Desna krila: Horvat, Čupić, Vida

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijeva: Štrlek, Mihić, Mandić

Kružni: Vori, Musa, Kontrec, Marić, Bećiri

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijevi vanjski: Mandalinić, Mamić, Jaganjac, Gojun

Desni vanjski: Kopljar, Stepančić, Vuglač, Buntić, Ivić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srednji: Cindrić, Karačić, Jotić, Duvnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ivanić-gradu od 18.-24. 12.2017. odraditi će se prva faza priprema, druga je na rasporedu 26.12.-31.12. kada bi se trebali pridružiti igrači iz Njemačke. Zadnja faza održava se u Splitu i traje do početka EP-a.

"Cilj je osvježiti momčad taktički i psihološki. Ždrijeb podsjeća na Portugal, ako želimo nešto napraviti moramo ići preko najjačih. Moramo živjeti za ovo EP, imamo osam stepenica pred sobom i moramo ciljati visoko, znamo da se u Hrvatskoj ništa osim prvog mjesta na broji", rekao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europsko prvenstvo je sve bliže. Neću ulaziti u struku previše. Reći ću samo da smo izabrali ono najbolje što imamo i nadamo se uspjehu. Što se tiče organizacije Eura, želim istaknuti da smo imali veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, Ureda za sport i pojedinih Ministarstava”, te istaknuo kako je utakmica otvaranja Eura protiv Srbije rasprodana: ”Ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema, a za ostala dva susreta u skupini ima još oko 20% dostupnih ulaznica. HRS je svim rukometnim djelatnicima i županijskim savezima omogućio povlaštene ulaznice i svi su iskoristili to pravo. Unatoč svim problemima koje smo imali sa Splitom, sve je riješeno i organizacija će biti na vrhunskom nivou. Pozivam sve navijače da na vrijeme osiguraju ulaznice i navijaju za Hrvatsku na svim utakmicama", dodao je Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristim ovu priliku da pozovem i medije i navijače da nam budu velika podrška u stvaranju pozitivne atmosfere. Želim da se svi zajedno ujedinimo u navijačku Hrvatsku i da konačno možemo reći da imamo pravog osmog igrača na terenu koji će u svakoj sekundi na svakoj utakmici nositi Hrvatsku navijanjem. Također, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske, sponzorima i poslovnim partnerima koji su nas odlučili podržati u ovim teškim vremenima. To je izuzetno bitno za hrvatski sport i rukomet i nakon samog Europskog prvenstva”, rekao je Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo pokriti sve pozicije. Kopljar i Duvnjak bi se mogli povrijediti i morali smo dobro pokriti takve pozicije na kojima bi mogli ostati bez nekih igrača. Slišković kojeg nema je također vrlo nesretan jer je ponovno ozlijeđen, Marić je također dugo bio ozlijeđen. Zato smo pazili da imamo zamjene i čvrstu obranu da možemo reagirati i agresijom ako treba", obrazložio je popis hrvatski izbornik.

Za samo natjecanje Červar će izdvojiti 16 igrača koji će pokušati doći do toliko željenog zlata. Reprezentacija je svrstana u skupinu A sa Švedskom, Srbijom i Islandom, a prvi dio natjecanja igrat će u Splitu, a natjecanje traje od 12. do 28. siječnja 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo