UGLEDNI STRUČNJAK OBJASNIO ŠTO HRVATSKA POGREŠNO RADI: / Razotkrio je bolnu točku Kauboja i pozvao na oprez

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Jedan od najvećih rukometnih stručanjak u zemlji komentirao je nastup Hrvatske na SP

21.1.2019.
16:39
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Koelnu neočekivano izgubila od Brazila 26-29 (13-17) ugrozivši plasmanu u polufinale.

Bila je to utakmica u kojoj Hrvatska nije imala pravo na pogrešku. Pobjeda je donosila nešto lakši put prema polufinalu, ali i osigurala osvajanje najmanje šestog mjesta koje osigurava plasman u kvalifikacije za olimpijske igre u Tokiju što je uoči SP-a označeno kao glavni cilj. Nažalost, 'kauboji' su odigrali neobjašnjivo loše i upisali težak poraz nakon kojeg će biti iznimno teško ući u borbi za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je došlo do poraza, koje su njegove posljedice i što Kauboji mogu protiv Nijemaca za Jutarnji list komentirao je Hrvoje Horvat, trener Nexea.

Psihološki pristup je bio ključan

"Brazil je pokazao koji je naš problem u napadačkom dijelu kada su izišli na srednjeg i lijevog vanjskog odakle kreće naš napad. Pustili su nam desnog vanjskog da kreće u napad i tu nismo imali pravih rješenja.", piše Horvat u uvodu pa dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao bih da nismo dovoljno koncentrirano i agresivno otvorili utakmicu u obrani. Brazil je odigrao svoju najbolju utakmicu na prvenstvu, nisu imali breme favorita i u tom smislu im je bilo lakše nego nama. Očekivao sam tešku utakmicu nakon briljantne pobjede nad Španjolskom, odnosno da će igrači pomalo nesvjesno razmišljati o Njemačkoj i Francuskoj.

Imam osjećaj da smo htjeli na brzinu riješiti utakmicu, pokazati u prvih 15-20 minuta da ćemo dominirati, ugasiti njihovu želju i ambiciju, ali nedostajala je doza koncentracije, kao i strpljenja, a tada raste i nervoza, što je dovelo i do određenog broj tehničkih grešaka što nas je koštalo lakih golova."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Njemačke slijedi odluka

Nakon toga se osvrnuo i na ono što Kauboje tek čeka.

"Još smo u turniru, ništa nije izgubljeno, jer i dalje ovisimo sami o sebi i to je dobro, treba gurnuti u prvi plan tu činjenicu. Težim putem, ali s dvije pobjede idemo u polufinale, što nije bilo tako planirano, ali velike se stvari i događaju na teži način.", rekao je Horvat pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Njemačke će odlučivati nijanse. Naša prednost bi trebala biti pokretljiva 5-1 obrana, a nadam se da oni neće biti toliko precizni i strpljivi u napadu te da ćemo možda uloviti koju obranu golmana više i zabiti poneki lakši gol, jer ako budemo igrali 6 na 6 protiv njihove granitne obrane, mogli bismo ući u probleme s energijom i snagom. Preduvjet je da naši golmani budu na razini njemačkih, gdje je Wolf u sjajnoj formi."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo