NOVI DETALJI TRAGEDIJE / U slučaj Denisa Tota uključila se i tamošnja opozicija, smatraju da se sve zataškava: 'Ministar skriva istinu o ubojstvu'

Image
Foto: Denis Tot/Instagram

Novi detalji tragičnog slučaja

12.4.2022.
12:08
Denis Tot/Instagram
VOYO logo

Hrvatski 27-godišnji rukometaš Denis Tot u petak je preminuo u skopskoj bolnici. Tot je rođen u Đakovu, gdje je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. U njegovu rodnom gradu vlada tuga.

Image
DETALJI SLUČAJA /

Prvoosumnjičeni još uvijek u bijegu: Napao Denisa, a u Sloveniji je optužen za trgovinu drogom

Image
DETALJI SLUČAJA /

Prvoosumnjičeni još uvijek u bijegu: Napao Denisa, a u Sloveniji je optužen za trgovinu drogom

"Ne znam koja to mora biti mržnja da se ubije čovjek, još sportaš pogotovo. To mi ne može nikako ući u glavu. Moji dečki, moji sinovi njih poznaju, zajedno su išli tamo, igrali nogomet gdje su im djeda i baba", rekao je za RTL jedan građanin koji se našao pokraj dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka slučaja pojavljivale su se kontradiktorne informacije. Iz bolnice su prvo rekli da je preminuo od srčanog udara, a to je potvrdila i policija, da bi se na kraju ispostavilo da je do tragedije došlo nakon što je Tot fizički napadnut.

Užasne scene

U ponedjeljak je na YouTubeu osvanula snimka u trajanju od nekih 80-ak sekundi na kojoj se vidi brutalni napad, premlaćivanje i cipelarenje onesviještenog Denisa. Navodno je riječ o Angelu Georgievskom, osuđenom makedonskom dileru za kojim policija još uvijek traga. Na snimci se vidi i djevojka koja udara Tota koji je bez svijesti na podu. Cijelu situaciju promatralo je i nekoliko ljudi, ali se nažalost nitko nije usudio pomoći hrvatskom rukometašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nije poznato tko je objavio snimku, ali je naslov iste "Ubojstvo koje MUP i Kovačevski žele zataškati", čime izravno aludiraju na makedonskog premijera, Dimitra Kovačevskog, kao i na ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog.

A cijela situacija odjeknula je i u političkim krugovima Sjeverne Makedonije. Naime, oporbeni VMRO-DPMNE prozvao je vladajuće da su pokušali prikriti ubojstvo rukometaša. Lider opozicije Hristijan Mickoski je izjavio da se ne treba politizirati te da će MUP razjasniti slučaj koji se uporno pokušavao zataškati te je naglasio da moraju odgovarati oni koji su odgovorni za zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spasovski skriva istinu'

Saborski zastupnik opozicije, Mile Lefkov, tvrdi da postoji najmanje desetak svjedoka ubojstva te da je policija bila u neposrednoj blizini događaja te nisu prijavili ubojstvo nego su tvrdili da je riječ o prirodnoj smrti mladog Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovornost MUP-a i Spasovskog tim je veća, jer su njegove ekipe bile prisutne na terenu. Umjesto da spriječe ili barem rasvijetle slučaj, MUP je pustio ubojicu da pobjegne. Spasovski skriva istinu o ubojstvu, ako do kraja dana ne kaže istinu, jasno je da se skriva", rekao je Lefkov.

Skopsko tužiteljstvo priopćilo je da nem indicija da je netko prikrivao ubojstvo Denisa Tota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo