SVI U ARENU: / Čeka nas pravi rukometni spektakl, a zagrebaši najavljuju pobjedu

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Pred rukometašima PPD Zagreba novi je veliki izazov. U subotu će od 20 sati u zagrebačkoj Areni ugostiti njemački Rhein-Neckar Löwen u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

17.3.2016.
17:17
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Zagrebaši su, podsjetimo, zauzeli peto mjesto u skupini A što im je na prvoj stepenici nokaut-faze donijelo okršaje protiv četvrtoplasirane momčadi skupine B. Löwen je grupnu fazu završio iza Barcelone, Kielcea i Vardara, ali o koliko se sdnažnoj momčadi radi najbolje će reći podatak da je trenutno na prvom mjestu jake njemačke Bundeslige. U leđa Löwenu gledaju Kiel i Flensburg s kojima će do kraja sezone voditi veliku borbu za naslov njemačkog prvaka.

'Znamo pobjeđivati najbolje'

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović priznaje da su Nijemci favoriti, ali svejedno bi ispadanje od njih smatrao neuspjehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo osnovni cilj, plasman u osminu finala EHF Lige prvaka i na završnicu SEHA lige, već ostvarili. Međutim, ako ispadnemo od Löwena, to će biti korak unatrag u odnosu na lanjsku sezonu kada smo igrali četvrtfinale. Bez obzira na to što su Nijemci favoriti na papiru, vjerujem u svoje igrače i znam da ćemo dati sve od sebe da preskočimo i ovu stepenicu", istaknuo je Vujović na konferenciji za novinare.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Veselin Vujović

Zagreb je posljednji put protiv Löwena igrao prije dvije godine u grupnoj fazi natjecanja. Poražen je tada u obje utakmice: u Njemačkoj je bilo 34-26, a u Zagrebu 28-24 za bundesligaški klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Löwen je iznimno dobar sastav, skup sjajnih pojedinaca o čemu svjedoči i činjenica da su prvi u Bundesligi. Mi smo, s druge strane, i prošle i ove sezone pokazali da možemo ne samo igrati, već i pobjeđivati najbolje. Osnovni cilj je pobjeda u prvoj utakmici, makar s jednim golom razlike. Onda s psihološkom prednošću možemo razmišljati o uzvratu u Mannheimu", dodao je Vujović.

'Ne želimo na ovome stati'

PPD Zagreb će protiv Löwena igrati bez Sandra Obranovića koji ima problema s bolovima u ramenu. U momčad bi se, pak, nakon nekoliko propuštenih utakmica trebao vratiti kapetan Zlatko Horvat, jednako kao i Domagoj Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Löwen dočekujemo puni optimizma i želje za dokazivanjem. Napravili smo dosta, ali ne želimo na ovome stati. Nadamo se prepunoj Areni, a naš prvi zadatak je opravdati povjerenje i ljubav tih ljudi koji nas bodre iz utakmice u utakmicu. Moramo pobijediti pred svojim navijačima i nadati se da stečenu prednost možemo obraniti u Mannheimu", poručio je srednji vanjski Stefan Vujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo za kraj da je uzvratna utakmica u Njemačkoj na rasporedu u nedjelju, 27. ožujka. Bolji iz ovog dvoboja u četvrtfinalu ide na PSG koji je izravno ušao među osam najboljih momčadi Starog kontinenta.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo