STIŽE NAJGORA KAZNA ZA DANSKE SUCE? / Červar je njihovo suđenje nazvao legalizacijom lopovluka, evo kako će to biti naplaćeno

Image
Foto: AFP

Danski sudački par je sigurno u ovom trenutku pod velikim pritiskom

23.1.2019.
10:56
AFP
VOYO logo

Mads Hansen i Martin Gjeding, danski suci koji su svirali tijekom utakmice Hrvatske i Njemačke na Svjetskom rukometnom prvenstvu, možda su odsvirali svoje na ovom turniru.

Mišljenje je to rukometnih stručnjaka koji su gostovali u programu TV 2 Sport, a koje bi moglo dati malu zadovoljštinu hrvatskoj strani. Hrvatski izbornik Lino Červar njihovo je suđenje okarakterizirao kao krađu i legalizaciju lopovluka kazujući da je sviranje probijanja u završnici susreta imalo direktan utjecaj na onemogućavanje Hrvatske da se bori u polufinalu turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA U LOVU NA KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE: /

Evo što treba Kaubojima, ovo su zapravo fantastične vijesti

Image
HRVATSKA U LOVU NA KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE: /

Evo što treba Kaubojima, ovo su zapravo fantastične vijesti

Bilo je takvih primjera

"Nisam siguran kako će IHF reagirati, ali mnogo je primjera u kojima su krucijalne pogreške onemogućavale sucima da nastave rad. Nažalost, tu se upliće politika, a posljedica je da se stručni ljudi šalju kućama. Osim uplitanja politike, to je i oblik zaštite u smislu sprječavanja pogrešaka koje bi se mogle dogoditi", podsjeća stručni komentator te televizije Bent Nyegaard.

Slaže se s Nyegaardom i bivši danski reprezentativac Claus Møller Jakobsen, uvjeren da Hansen i Gjeding više neće dijeliti pravdu na ovom SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro suđenje, ali...

"Danski sudački par je sigurno u ovom trenutku pod velikim pritiskom. Zato će im se biti zaista teško vratiti u utakmice koje su pred njima, a one su od vitalnog značaja. Na njima je strahoviti pritisak i zato mislim da je minimalna šansa da će dalje suditi. Sudili su izvrsno, ali u potpunosti se slažem s Hrvatima po pitanju one situacije. Inače, imali su kontrolu nad borbenom utakmicom svih 60 minuta i puno isključivali njemačke igrače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se odluka IHF-a

Nyegaard je zaključio:

"Misli li netko da se moglo suditi bolje slobodno neka pronađe suce koji bi to mogli. Utakmica je bila teška za suđenje, a oni su posao odradili odlično. Ipak, ono što se dogodilo ne možete ostaviti iza sebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ono 'što se dogodilo' je pogreška koju su danski suci i priznali. I koja je, tvrdnja je izbornika Červara, imala direktan utjecaj na to da Hrvatska neće igrati za medalju na ovom SP-u.

Konačnu odluku u ovom pitanju donijet će IHF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo