SLOVENCI PROGOVORILI O DRAMI NA SVJETSKOM PRVENSTVU: / 'Igrači su nam vrištali i rušili se od bolova'

Image

Slovenci su nakon utakmice bili podosta ogorčeni pa su većinu krivnje za ispadanje svalili na organizatora

25.1.2021.
17:06
VOYO logo

Slovenska rukometna reprezentacija završila je u nedjelju neslavno svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Za prolazak u im je trebala pobjeda protiv domaćina, ali već uoči same utakmice našli su se u velikim problemima. Svega 24 sata uoči početka krucijalne utakmice, čak 12 slovenskih rukometaša otrovalo se hranom, a sve je, na koncu, rezultiralo ispadanjem sa Svjetskog prvenstva.

Slovenci su nakon utakmice bili podosta ogorčeni pa su većinu krivnje za ispadanje svalili na organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada u rukometnoj reprezentaciji nismo tražili izgovore. Kao i uvijek, preuzimamo odgovornost za svaki projekt. Sigurno smo mogli i nešto drugačije, čak i bolje, ali ovog puta, zaista objektivno i preko noći, prije naše ključne utakmice protiv Egipta, našli smo se u situaciji u kojoj nikada ranije nismo bili. Mogli bismo zapisati što nam se sve dogodilo, ne svojom krivicom, tijekom ionako kratkih priprema, ali ovaj dio bi i dalje spadao u područje našeg obećanja. Stoga zaista ne možemo propustiti događaje uoči, tijekom noći i dana odlučujuće utakmice protiv domaćina za ovu razinu natjecanja nedostojno loše organiziranog Svjetskog prvenstva", naglasili su iz saveza.

Image

Slovenia's players react to their defeat during the 2021 World Men's Handball Championship match between Group IV teams Slovenia and Egypt at the Cairo Stadium Sports Hall in the Egyptian capital on January 24, 2021.,Image: 585738237, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Čak dvanaest igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata prije naše posljednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio 'virus'. Dečki su vrištali od bola, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tijekom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem osjećaju, odlučilo se založiti za sebe, za momčad, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svjetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazat ćemo na kakvom smo testu u sljedećim natjecanjima jer je pred nama još mnogo izazova ove godine. Naši problemi odgovornim nisu bili pretjerano zanimljivi. Međutim, kada smo se nakon susreta vratili u hotel o stanju naših iscrpljenih, bolesnih igrača, napravili smo službeni zapisnik o svemu što se događalo u službenoj medicinskoj službi prvenstva", stoji u priopćenju slovenskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo