SENZACIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: / Dankinje se ovome nisu nadale ni u najgorem snu

Image
16.12.2015.
23:37
VOYO logo

Rumunjke su do pobjede došle u produžetku, a mogle su i u regularnom dijelu utakmice, ali je njihova najbolja igračica Cristina Neagu propustila realizirati sedmerac koji je joj je obranila RikkePoulsen pri rezultatu 27:27. Unatoč toj propuštenoj prilici Rumunjke su zadržale mirnoću i u dodatnih 10 minuta nadigrale domaće rukometašice s 4:3 za ukupnih 31:30, a Neagu je postigla čak 14 pogodaka.

Norveška u drami pobijedila Crnu Goru, Poljska izbacila Rusiju

Rumunjsku u polufinalu čeka dvoboj s Norvežankama koje su s 26:25 nadigrale reprezentaciju Crne Gore. Norvežankama je to četvrto polufinale na posljednjih pet svjetskih prvenstava, na kojima su dvaput bile pobjednice, posljednji put 2011. u Brazilu. Rumunjke su jedini naslov osvojile 1962. godine, a u polufinale su se probile po prvi put nakon 2007. godine, kad su osvojile 4. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometašice Nizozemske i Poljske prve su se probile u polufinale Svjetskog prvenstva. Nizozemska je s 28:25 (15-12) nadigrala Francusku, dok su Poljakinje s 21:20 (11:9) svladale favorizirane Ruskinje, bivše četverostruke svjetske prvakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska i Nizozemska dosad bez medalje

Poljakinje i Nizozemke će o mjestu u finalu odlučiti u međusobnom dvoboju, a nijedna od te dvije reprezentacije nikada prije nije osvojila odličje na Svjetskom prvenstvu. Poljakinje su bile polufinalistice u Srbiji prije dvije godine, dok je Nizozemkama ovo prvo polufinale u povijesti.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u petak, 18. prosinca, u Herningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo