Zagrebaši upisali vrlo važnu pobjedu u Ligi prvaka

Rukometaši Croatia Osiguranja Zagreba ostvarili su u Areni izrazito važnu pobjedu protiv ukrajinskog Zaporožja 33-27 (16-16) u ogledu 8. kola A skupine Lige prvaka.

8.2.2014.
20:50
VOYO logo

Ukrajinska momčad vodila je cijelo prvo poluvrijeme, koje je završilo rezultatom 16-16, koji je zapravo bio i povoljan s obzirom na to da su igrači hrvatskog prvaka prvih 30 minuta stalno lovili suparnika.

No, u nastavku je Zagreb zaigrao puno bolje u obrani, golman Filip Ivić (ukupno 12 obrana) svojim je uspješnim intervencijama davao momčadi potrebni poticaj za pobjedu i bodove koji bi na kraju mogli biti i presudni u borbi za prolaz u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je tek u 3. minuti nastavka stigao do prvog vodstva na utakmici 18-17. Ukrajinci su odgovorili serijom 3-0, imali su vodstvo 23-21, ali je nakon toga domaćin prelomio utakmicu serijom 9-1 za vodstvo 30-24.

Josip Šandrk s devet pogodaka i Zlatko Horvat s 8 bili su najefikasniji u momčadi CO Zagreba, dok je Luka Stepančić postigao 4 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goste je predvodio Serhij Onufrijenko sa 7 golova.

"Prevaga je bila u našoj kontakt-igri u obrani koju smo puno kvalitetnije stisnuli u drugom poluvremenu", rekao je trener CO Zagreba Boris Dvoršek nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine, Celje Pivovarna Laško je na gostovanju kod Sankt Peterburga odigrala 29-29. Ruska momčad je u prvom poluvremenu imala četiri pogotka prednosti (15-11), a Celjani su do prvog vodstva (25-24) stigli tek u 50. minuti. U 54. minuti slovenski su rukometaši imali tri pogotka prednosti (27-24), ali su na kraju osvojili samo jedan bod. Ruskom predstavniku je to prvi bod ove sezone u Ligi prvaka.

Gašper Marguč predvodio je Pivovarnu Laško s 9 golova, dok je hrvatski reprezentativac Ivan Slikšković zabio dva gola za Celjane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo