Ekskluzivno za Sportski.net: 'To nije fer totalno!'

Rukometaši Zagreb Croatia Osiguranja poraženi su na domaćem parketu zagrebačke Arene od Dinama iz Minska 25:23 u utakmici 8. kola skupine D Lige prvaka. Zoran Gobac je za Sportski.

9.2.2013.
19:57
VOYO logo

Hrvatskog je prvaka u ovoj utakmici koštao prevelik broj tehničkih pogrešaka za upisivanje važne pobjede koja bi ga približila prolasku u nokaut-fazu natjecanja. Dinamo je od početka do kraja bio bolji sastav. Na poluvremenu je imao četiri gola viška (14:10), a tri je puta tijekom susreta vodio i sa pet golova razlike.

U drugom poluvremenu je Zagreb u 19. minuti stigao na minus dva uz dva igrača više na parketu, no ukazana prilika nije iskorištena. Na manje od dva gola zaostatka do kraja nije uspio stići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je pobjedom barem privremeno preskočio Füchse Berlin na drugom mjestu ljestvice, dok je Zagreb ostao prikovan za dno uoči posljednja dva kola (Barcelona u gostima i Kadetten kod kuće).

Uvjerljivo najbolji igrač Zagreba bio je kapetan Zlatko Horvat sa 9 golova iz 11 pokušaja prema golu. Stipe Mandalinić zabio je 6 golova, a Luka Stepančić 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Bjelorusa su najefikasniji sa 6 golova bili Pavel Atman i Sergij Onufrijenko, dok je njihov vratar Rade Mijatović skupio 15 obrana.

Zoran Gobac je u razgovoru za Sportski.net potvrdio da će tražiti novu utakmicu te će zagrebački klub tijekom dana uputiti službenu žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isključen je njihov igrač s brojem 15 (Čepulis, op.a.), koji je pod kaznom ušao u igru s markerom i zabio gol. Zapisnički stol je automatski upozorio delegata koji nije reagirao. Tu ima više sankcija. Dinamo Minsk je bio svjestan da je to napravio i oni su sami trebali tražiti blažu sankciju, no ušli su u materijalnu povredu pravila. Po pravilima rukometne igre to je automatski nova utakmica. To nije povreda pravila koja se očituje samo na ovoj utakmici, nego utječe na plasman u šesnaestinu finala. Ovo nije prvi put da smo mi oštećeni. I na utakmici u Minsku je bila materijalna povreda pravila, a zapisnički stol isto nije reagirao. Ova momčad je već trebala, bez obzira na svoje godine, imati osiguran plasman u šesnaestinu finala. U Schafhausenu smo imali nekorektno suđenje, u Minsku, Berlinu... Tu se radi o jedno pet bodova, to je jedna sasvim druga priča", izjavio je Gobac i objasnio zašto se to događa.

"Ne mogu ja reći da to EHF radi. Slab je izbor sudaca. Mi možemo reći da se ni ovi suci iz Slovenije nisu proslavili. Kad pogledate kako su sudili, to je daleko ispod razine sudaca koji su sudili finale SP-a. I oni će tu sankciju pretrpiti, sigurno. Ovdje je problem što je momčad svjesna bila da je napravila prekršaj. Dinamo Minsk je i EHF doveo u problem. Oni nisu reagirali niti nakon što su upozoreni. To nije fer totalno", zaključio je Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb CO - Dinamo Minsk (10-14) 23:25

Redoslijed: 1. Barcelona 14 (-1) 2. Dinamo Minsk 11 3. Füchse 10 (-1) 4. Kadetten 4 5. Pick Szeged 4 6. Zagreb CO 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo