KRALJICE BEZ ŠOKA / Rukometašice 'razbile' BiH za potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo

Image
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Sraz Hrvatske i BiH iz dvorane Sutinska vrela u izravnom ste prijenosu pratili na portalu Net.hr te našoj platformi Voyo i RTL2

7.4.2024.
19:31
Luka Batelic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske rukometašice u zadnjem su susretu kvalifikacija za EP 2024. svladale Bosnu i Hercegovinu 33-19 (17-8).

Image
SRETNO, DJEVOJKE! /

Utakmicu naših rukometašica protiv BiH gledajte na platformi Voyo i RTL-u 2

Image
SRETNO, DJEVOJKE! /

Utakmicu naših rukometašica protiv BiH gledajte na platformi Voyo i RTL-u 2

Hrvatska - BiH

33-19

Kraljice šoka već su osigurale nastup na EP-u koje zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska krajem 2024. godine, no pred nekoliko stotina gledatelja odlučno su otvorile utakmicu i mlada Lara Burić je s desnog krila brzo zabila za 1-0. Vrlo brzo bilo je i tri gola razlike za naše rukometašice, a Burić je u 9. minuti svojim drugim golom povisila prednost na četiri gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti sjajna Lara je izborila i sedmerac s kojim smo otišli na 7-2, a izbornik BiH Adnan Bašić pozvao je minutu odmora. Međutim, nije gošćama to puno pomoglo jer je nakon toga Hrvatska vezala tri gola za 10-2. U 22. minuti Dejana Milosavljević zabija za 14-6 i održava najveću razliku naših od plus osam. Sara Šenvald zatim zabija dva gola i u 26. minuti odlazimo na deset golova razlike. No, na poluvrijeme smo ipak otišli sa 'samo' devet golova razlike (17-8).

Otvorile su gošće drugi dio golom, ali nakon toga je sjajna Lucija Bešen obranila još jedan zicer. No, sjajna je na drugoj strani i Anica Gudelj koja je ostvarila i osmu obranu. Konačno nakon pet i pol minuta igre u nastavku Stela Posavec je zabila prvi naš gol u drugom poluvremenu za prednost od sedam golova razlike. Katarina Ježić je tada uzela stvar u svoje ruke i vrlo brzo vratila plus deset za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u nastavku su naše cure 'skinule nogu s gasa' i praktički samo održavale prednost. Josipa Mamić u 55. minuti diže na 11 golova razlike, a na kraju je završilo baš kao i u prvom susretu u skupini s plus 14 za našu reprezentaciju. Europsko prvenstvo u rukometu za žene 2024. održat će se u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj od 28. studenog do 15. prosinca 2024. godine. Ovo će biti prvi turnir na kojem će nastupiti 24 ekipe, a ždrijeb skupina na rasporedu je 18. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo