RUKOMETAŠICE LOKOMOTIVE U FINALU EUROKUPA: / Momčad Nexea igrala sjajno, ali ispala iz EHF Europske lige

Image

Rukometaši Nexea nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale EHF Europske lige premda su u uzvratnom susretu osmine finala na gostovanju u Njemačkoj odigrali 27:27 protiv Rhein-Neckar Lowena.

30.3.2021.
21:53
VOYO logo

Rukometašice Lokomotive plasirale su se u finale Europskog kupa nakon što im je turski sastav Yalikavaksports predao polufinale bez borbe zbog zaraze koronavirusom u svojim redovima.

Nakon ustanovljenih slučajeva zaraze koronavirusom Yalikavaksportsu prošloga je tjedna odlučeno kako će se oba polufinalna susreta igrati u Zagrebu i to 3. i 4. travnja. No, kako su na posljednjem testiranju utvrđeni novi slučajevi zaraze u turskoj ekipi te igračice moraju ostati u samoizolaciji i nakon 4. travnja, postalo je nemoguće da taj sastav stigne u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su oba polufinalna dvoboja registrirana rezultatom 10-0 u korist Lokomotive.

Lokomotiva će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju dvije španjolske ekipe Atletico Guardes i Rincon Fertilidad Malaga. Prvi polufinalni susret tih ekipa završio je rezultatom 23:18 za Malagu, a uzvrat je 3. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe odigrao odlično, ali ispao

Rukometaši Nexea nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale EHF Europske lige premda su u uzvratnom susretu osmine finala na gostovanju u Njemačkoj odigrali 27:27 protiv Rhein-Neckar Lowena. Presudio je domaći poraz 25:27.

Domaćin je bolje ušao u susret, u 10. minuti RN Lowen je stigao do tri gola prednosti (5-2), a u 23. minuti i +4 (11-7). Nexe se vratio smanjivši na 12:11, a na poluvremenu je bilo 14:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta hrvatski sastav je uspio izjednačiti na 16:16, a u 41. minuti i povesti 19-18. Nažalost, Lowen je uzvratio serijom 6-2 za prednost 24:21. Do kraja susreta Nexe je uspio tek izjednačiti na 27:27, ali više od toga nije išlo.

Jerry Tollbring je predvodio njemački sastav sa sedam golova, Andre Schmid je dodao šest, a Janik Kohlbacher četiri gola. Andreas Palicka je sakupio 11 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Nexea najefikasniji su bili Janko Kević i Živan Pešić sa po sedam golova, dok je Halil Jaganjac zabio pet golova.

Plasman u četvrtfinale izborili su i Fuchse Berlin, Magdeburg, Kristianstad, Montpellier i danski GOG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo