Remi Hrvatske i Mađarske!

Uoči utakmice Hrvatske i Mađarske poznati su polufinalisti EP-u Srbiji.

25.1.2012.
19:21
VOYO logo

Nakon što su saznali da će u polufinalu u petak, u Beogradu igrati sa Srbijom, Hrvatska je odigrala svoju posljednju utakmicu skupine s Mađarskom. Kauboji su u šarenom sastavu podijelili bodove, rezultat je bio 24:24.

Tijek susreta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je, završilo je 24:24.

Fantastična akcija Hrvatske, lopta je nakon dosta križanja došla do Bičanića koji ipak nije uspio zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buntić je promašio vrata Mađarske, ali ni na drugoj strani nije uspješan bio ni Csaszar. Zadnji napad za pobjedu ima Hrvatska.

Četiri minute prije kraja Ilyés je zaradio novo isključenje, a Horvat zabio svoj deseti pogodak. Kauboji ponovno vode, ali Krivokapić vraća Mađare u egal. Dvije minute do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u novo vodstvo svojim prvim pogotkom dovodi Kopljar, a nevjerojatni Csaszar pogađa za 23:23.

U 54. minuti sjajni Zlatko Hrovat ponovno vraća rezultat na početak, rezultat 21:21. Još jedna kontra Kauboja, za novo vodstvo zabija Ninčević. Ancsin na drugoj strani zabija za 22:22. Mađari zabijaju za vodstvo nakon dugo vremena. Na drugoj strani Horvat je sjajnim prodorom zaradio isključenje jednog suparničkog igrača. U nastavku akcije u protoru nakon prekršaja pada Ninčević, ali suci ostaju nijemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo se rijetko viđa, novi pogodak postigao je Csaszar, svoj dvanaesti. S druge strane zabija Horvat, a uzvraća, za 20:20, zabija neuhvatljivi Csaszar.

Nevjerojatno, još jedno isključenje zaradio je Duvnjak, no s dva igrača manje Hrvatska se uspjela obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi pogodak Mađara, rezultat 18:18. Svoj jednanesti pogodak zabija briljantni Csaszar. Novo isključenje za Hrvatsku, dvije minute dobio je Bičanić.Csaszaru je napokon Losert skinuo sedmerac, no sudac je svirao još jedan kojeg sjajni Venio također skida. Na drugoj strani prvi pogodak na utakmici zabija Duvnjak.

Prvo isključenje na utakmici, tek u 37. minuti zaradio je Duvnjak nakon čega iz sedmerca Csaszar zabija svoj deveti pogodak. Još jedno isključenje u redovima Hrvatske zaradio je Musa. Na 17:17 vraća, naravno, Csaszar. Buntić je zabio peti pogodak, Kauboji s igračem manje u 40. minuti imaju 18:17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 5. minuti nastavka Mađarska zabija svoj prvi pogodak, tko drugi nego Csaszar. Odmah je na drugoj strani odgovorio Bičanić, da bi nakon toga sijevnula naša kontra. Zabija Horvat svoj osmi pogodak, a odmah nakon toga zabija ponovo Csaszar. Rezultat 17:15.

Krenuo je nastavak susreta. Svojim šestim pogotkom Zlatko Horvat poravnava rezultat na 13:13. U 32. minuti Hrvatska po prvi put na utakmici ima vodstvo. Sjajno se iz sredine probio Denis Buntić i zabio svoj četvrti pogodak. Odmah smo ukrali loptu, Ninčeviću udarac brani Fazekas, lopta se odbija do Horvata, a ovaj zabija za plus dva Kauboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog pluvremena.

Mađari su u krizi, ali Ninčević u kontri ne zabija. Sjajno brani Fazekas. Nismo iskoristili priliku za izjednačenje, a Mađari opet zabija za plus dva. Ipak, u zadnjih sekundama Zlatko Horvat zaključuje poluvrijeme rezultatom 13:12 za Mađarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti odlično se obranila Hrvatska, i već u sljedećem napadu smanjila na dva gola zaostatka. Egzekutor je bio Zlatko Horvat. Još jedna izgubljena lopta Mađara i još jedan pogodak Kauboja. Ninčević smanjuje na 12:11.

Csaszar je nezaustavljiv, postiže svoj već šesti pogodak iz još jednog sedmeraca koej Losert nije uspio obraniti. Tri pogodak na utakmici postigao je i Denis Buntić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Csaszar je zabio iz sedmerca, uzvratio je novim pogotkom Bičanić, a neumoljivi Csaszar ponovno vraća na tri pogotka razlike.

Bičanić je ukrao jednu loptu i zabio iz kontre, no odmah u sljedećem napadu Mađari vraćaju na plus 3. Zabija i Buntić, rezultat 9:7 za Mađarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaustavljivi Csaszar u 15. minuti prvi put odvodi Mađarsku na četiri pogotka razlike. Buntić je izborio sedmerac, a Horvat zabija svoj treći, odnosno peti za Kauboje.

Mađari podižu na 6:3, na drugoj strani zabija Vuković, a neumoljivi Csaszar vraća na tri pogotka prednosti za Mađare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemamo odgovor za mađarski napad, na 5:2 podiže Csaszar. Sjajno je kroz protivničku obranu proletio Drago Vuković, ali je njegov udarac skinuo raspoloženi Fazekas. Stvar je svojim drugim pogotkom spasio Horvat.

U 8. munuti Mađari dolaze do vodstva od 4:1, s krila je zabio Mocsai. Na drugoj strani svojim prvim pogotkom uzvratio je Denis Buntić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski vratar Fazekas skinuo je udarac Ninčevića s krila, a Mađari u novom napadu dolaze do 3:0. Prvi gol Hrvatske na utakmici zabio je Zlatko Hrovat.

Sijevnula je kontra Mađara, Vadkerti je pogodio za vodstvo. Odmah je u sljedećem napadu Vuković promašio vrata Mađara koji su još jednom probili Loserta za vodstvo od 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je utakmica u Novom Sadu. Prvi napad ima Hrvatska.

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak će polufinalu u Beogradu igrati protiv Srbije. No, prije same završnice, Kauboji u Novom Sadu igraju posljednju utakmicu u skupine protiv Mađarske koja je porazom od Slovenije izgubila sve šanse za prolaz među četiri najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska je u posljednjoj utakmici 5. kola pobijedila Švedsku 31:24 i na taj način osigurala polufinale kojem su se nadali i Poljaci nakon što su u izravnom dvoboju slavili protiv Njemačke 33:32.

Slovenija je bila na pragu velikog iznenađenja protiv Španjolske, ali su pali u posljednjim minuta utakmice i izgubili 35:32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek prijenosa:

I dalje se igra pogodak za pogodak. Slovenci smanjuju, Španjolci vraćaju na dva razlike. Do kraja je još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno su Slovenci smanjili na samo jedna pogodak zaostatka, ali veću sljedećem napadu pogađaju Španjolci. U 55. minuti rezultat je 28:30.

Slovenci se ne predaju, ali sjajni napad Španjolaca neumoljivo trpa mrežu Škofa. U 53. minuti Slovenija gubi 27:29.

Španjolska je stisnula odigravši sjajno u obrani nakon čega su uslijedila dva brza napada. Furija ima 27:25 u 50. minuti.

U 46. minuti Slovenija je opet došla do vodstva, a samo minutu poslije Španjolci su ponovno izjednačili.

Slovenija je na pragu novog velikog iznenađenja. U 41. minuti je vodila protiv Španjolske 24:21, no Furija je u 45. došla do izjednačenja (24:24).

U polufinale su se plasirali Hrvatska, Srbija i Španjolska, a nakon ogleda Poljske i Njemačke još se ne zna tko je drugi polufinalist iz skupine I.

Naime, Poljska je pobijedila Njemačku 33:32 i tako je trenutačno Poljska na drugom mjestu, te je pretekla Njemačku. No, Poljaci time nisu obavili sav posao. Jer, Danska u nastavku dana igra protiv Švedske i ako upišu pobjedu onda su oni uz Srbiju druga momčad koja putuje u polufinale.

Infarktna je bila utakmica između Poljaka i Nijemaca. Obrambeno nisu momčadi bile na visini, ali je mnogo pogodaka pojačalo draž i neizvjesnost u svemu. Poljska je većim dijelom ogleda vodila, često i sa nekoliko pogodaka razlike, no na kraju su se prošuljali do pobjede. U svakom slučaju, Poljska sada čeka ishod ogleda Švedske i Danske i nada se kiksu danskih rukometaša. U skupini II, gdje je Hrvatska izborila polufinale, prvi su ogled danas odigrali Francuska i Island. Pobjednika nije bilo, završilo je 29-29.

Slovenci pripremaju novo iznenađenje jer u 41. minuti vode protiv Španjolske 24:21.

Skupina I: Poljska - Njemačka 33-32 Danska - Švedska (kasnije) Srbija - Makedonija (kasnije) Redoslijed: 1. Srbija 7 (-1), 2. Poljska 5, 3. Njemačka 5, 4. Danska (-1), 5. Makedonija 3 (-1), 6. Švedska 2 (-1). Skupina II: Francuska - Island 29-29 Španjolska - Slovenija (kasnije) Hrvatska - Mađarska (kasnije) Redoslijed: 1. Španjolska 7 (-1), 2. Hrvatska 6 (-1), 3. Slovenija 4, 4. Island 3, 5. Mađarska 3 (-1), 6. Francuska 3.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo