PRVENSTVO JE ZAVRŠILO, A PRIČA SE O NJEMU: / Pogledajte ovo lomljenje gležnjeva rukometnog Messija

Image
Foto: Screenshot: Guigou

Reprezentativac Francuske Michael Guigou kreator je jednog od najljepših poteza koji su viđeni u jučerašnjoj finalnoj utakmici između Tricolora i Norveške (33-26).

30.1.2017.
8:58
Screenshot: Guigou
VOYO logo

Francuska je u nedjelju po šesti puta osvojila naslov prvaka svijeta. U susretu protiv senzacionalne Norveške, Nikola Karabatić i društvo pokazali su svu moć i u rukometnom hramu Bercyju, dokazali zašto su najdominantnija rukometna nacija u povijesti.

KARABATIĆ IMA RIJEČI UTJEHE ZA HRVATSKU: Poruka najboljeg od najboljih nudi nadu za

Žilava Norveška

Norveška se tijekom dvoboja držala jako dobro. U prvom poluvremenu imala je po dva, tri razlike, ali domaćin je u završnici prvog dijela prebacio u višu brzinu i s pogotkom prednosti (18-17) otišao na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DALJE SU JEDNOSTAVNO NEDODIRLJIVI: Francuski rukometaši osvojili šesto svjetsko zlato!

U nastavku su Francuzi nastavili u istom ritmu. Domaćin je nekoliko puta u drugom poluvremenu imao pet, šest golova prednosti. Norveška je brzom igrom u napadu pokušavala smanjiti prednost, ali do nove senzacije na ovom turniru nije mogla. Francuzi nisu imali milosti, a ono malo norveških prilika zaustavio je sjajni Vincent Gerard koji je prava, legitimna zamjena za velikog Thierryja Omeyjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu

Francuzima je ovo šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu, a četvrti na posljednjih pet SP-a. Bili su najbolji 1995., 2001., 2009., 2011., 2015. i 2017. U susretu su viđeni sjajni potezi na obje strane, ali jedan se posebno pamti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, brzonogi francuski reprezentativac Michael Guigou priredio je domaćim navijačima u Bercyju pravi šou na parketu. Prilikom rezultata 21-18 za Francusku u 34. minuti susreta, Tricolori su povukli kontru.

Naglo promijenio smjer i slomio suparničkog igrača

Nikola Karabatić na centru je dodao Guigouu koji je izveo Messijevski potez. Kad je primio loptu, naglo je promijenio smjer i tako slomio suparničkog igrača koji je odsklizao u drugu stranu i pao na stražnjicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo je izgledalo kao situacija u kojima Messi primi loptu na terenu i brzom promijenom smjera slomi protivnika. Ovaj potez Guigoua osvanuo je na društvenim mrežama i postao hit.

"Ovo je Messijevski potez", jedan je od komentara na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo