Prije 50 godina RK Bjelovar postao je prvak Europe, znate li zašto im sve utakmice počinju u 19:14 sati?

Image
Image
16.2.2022.
10:15
VOYO logo

Jučer je u Bjelovaru svečano obilježena 50. obljetnica osvajanja naslova Europskih prvaka. Rukometaši Bjelovara su 19.2.1972 osvojili tadašnje krovno europsko rukometno natjecanje i ušli u povijest hrvatskog rukometa.

Image
Bravo /

Pogledajte majstorije Halila Jaganjca u jučerašnjoj utakmici protiv druge momčadi Francuske lige

U Bjelovaru je jučer bila i svečana delegacija HRS-a koja je došla obilježiti proslavu ovog trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz predsjednika Tomislava Grahovca i glavnog tajnika Damira Poljaka, u delegaciji HRS-a na svečanosti u Bjelovaru bili su i Hrvoje Horvat, izbornik muške seniorske reprezentacije, Ivica Udovičić, direktor svih nacionalnih selekcija te povjerenik za natjecanje, Ante Ančić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji ORK Partizan, a današnji RK Bjelovar, prije točno 50 godina pokorio je rukometnu Europu.

Rukometaši Bjelovara su tog 19. veljače 1972. godine u prepunoj dvorani u Dortmundu pobijedili ekipu njemačkog Gummersbacha s 19 :14 i osvojili su naslov Kupa prvaka, natjecanja koje je kasnije preimenovano u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovarčani su pobijedili u paklenoj atmosferi pred 14 tisuća njemačkih navijača, a do tada nitko nije uspio tako deklasirati njemačku ekipu koja je u svojim redovima imala Hansija Schmidta, tada jednog od najboljih rukometaša svijeta.

Nije ih uplašio ni demotivirao ogroman broj njemačkih navijača, a niti poruka iz Dantevog Pakla koja je krasila ulaz u veliku njemačku dvoranu ”Ostavite svaku nadu, vi koji ulazite”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovar danas sve svoje utakmice na domaćem terenu počinje u 19:14 u spomen na rezultat s kojim su postali prvaci Europe.

Momčad koja je osvojila naslov Kupa prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Boris Bradić, Željko Nimš, Miroslav Pribanić (5), Nedjeljko Prodanić, Albin Vidović (2), Marijan Jakšeković (2), Željko Jandroković (2), Hrvoje Horvat (4), Ivan Đuranec, Josip Pećina, Vladimir Smiljanić (3), Nikola Hasan.

Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo