PARIŠKE KALKULACIJE /

Potop protiv Šveđana ostavio golemu rupu: Evo što rukometašima treba za prolaz u četvrtfinale

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatskoj preostaje još dvoboj s uvijek jakim Španjolcima, a u ludim kalkulacijama može sa sva tri ishoda iz zadnje utakmice proći dalje

2.8.2024.
17:01
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski rukometaši doživjeli su debakl od Šveđana na Olimpijskim igrama. Švedska je razbila izabranike Dagura Sigurdssona 38-27 i nanijela najteži poraz na Igrama.

Image
POTOP /

Švedska nanijela hrvatskim rukometašima najteži poraz ikad na OI

Image
POTOP /

Švedska nanijela hrvatskim rukometašima najteži poraz ikad na OI

Hrvatska se sada nalazi u teškoj situaciji za prolaz u četvrtfinale, no još ništa nije gotovo. Nitko u teškoj skupini A nije bez poraza i svatko može ispasti ili biti među prvih četiri u skupini i proći dalje. Hrvatska trenutno ima četiri boda kao i ostale reprezentacije osim Japana, ali i utakmicu manje od Japana, Slovenije, Španjolske i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj preostaje još dvoboj s uvijek jakim Španjolcima, a u ludim kalkulacijama može sa sva tri ishoda iz zadnje utakmice proći dalje.

Hrvatska si može dopustiti poraz od Španjolske samo ako Njemačka izgubi sve preostale dvije utakmice, znači protiv Španjolske i Slovenije, a da Japanci ne pobjede Švedsku. Hrvatska je pobijedila Njemačku i u slučaju bodovnog izjednačenja ispred je Nijemaca zbog boljeg međusobnog omjera. Ako Švedska izgubi, dva poraza Njemačke ne bi puno značila. Tada bi se gledao međusobni omjer Hrvatske, Švedske i Njemačke, a zbog visokog poraza od Šveđana Hrvatska bi bila najgora i kao takva ispod crte putnika u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bod bi bio dovoljan za prolazak dalje, ali bi onda Hrvatska išla na favorite turnira Dance. Treće mjesto s takvim ishodom je moguće samo ako Nijemci zgaze Španjolce visokom razlikom, a Slovenija izgubi oba susreta ili Japanci iznenade Šveđane.

Najpametnije bi bilo da hrvatski rukometaši ne kalkuliraju i idu po pobjedu. Posebno je u pozornosti utakmica Španjolske i Njemačke jer se pretpostavlja da će Slovenci pobijediti Japance i spremiti dva boda. Kako god prođe utakmica Španjolske i Njemačke, Hrvatska bi pobjedom protiv Španjolaca prestigla gubitnika te utakmice ili samo Španjolsku u slučaju njihovog remija.

Pobjedom bi Hrvatska mogla i do trećeg četvrtog mjesta, ovisno o raspletu ostalih utakmica, ali o tom potom. Prvi cilj je doći do četvrtfinala, nije bitno kako i s koje pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo