Potop Karabatićeve generacije, legenda u šoku!

Nakon ispadanja francuske rukometne reprezentacije iz borbe za medalje na EP-u u Srbiji, francuski novinari pitali su legendarnog izbornika Claudea Onestu je li to kraj jedne veličanstvene generacije

25.1.2012.
9:09
VOYO logo

"Odgovorit ću vam na to pitanje nakon Olimpijskih igara u Londonu. Strpite se još šest mjeseci", odgovorio je konsternirani Francuz nekoliko minuta nakon što je Hrvatska deklasirala njegovu momčad u dvoboju drugog kola skupine II Europskog prvenstva u Srbiji pobijedivši u Novom Sadu 29:22.

Francuzima se dogodilo prvi put nakon 2004. godine i Olimpijskih igara u Ateni da nisu ušli u polufinale jednoga velikog natjecanja. U Ateni je slavila Červarova Hrvatska. Možda se povijest ponavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Francuzi su osvojili sva četiri posljednja velika natjecanja počev od Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

"Dali smo sve što smo mogli ali nije bilo dovoljno. Odigrali smo vrhunsku utakmicu do 45. minute, puno bolju od svega što smo dosad odigrali u Srbiji. Prvo je poluvrijeme za nas bilo iznimno, gotovo savršeno. U drugom nismo izdržali", kazao je Onesta dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv sebe imali smo veliku momčad. Hrvatska je pobijedila zasluženo. Danas je bila praktički nepobjediva. Mi nismo imali oružja da bismo se suprotstavili".

Najbolji svjetski golman Thierry Omeyer, baš kao i Guillaune Gille, čestitali su Hrvatima na pobjedi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebali smo Hrvate u drugom poluvremenu duže vremena držati na rezultatskoj distanci. Vratili su nam se u utakmicu i preokrenuli rezultat. S time su dobili enormno samopouzdanje. Ovo je veliko razočaranje. Ipak, borili smo se koliko smo mogli", rekao je Omeyer.

Hrvati su igrali dobro i iznenadili su nas igračima od kojih nismo očekivali opasnost. Posebice se to odnosi na Marka Kopljara. Očito su nas dobro proučili. Sada se moramo vratiti poslu i gledati se što bolje pripremiti za sljedeće natjecanje, Olimpijske igre", rekao je kružni napadač francuske momčadi Bertrand Gille, dok je, čini se, ponovno najiskreniji bio obrambeni specijalist Didier Dinart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno smo propustili ovo natjecanje. Idemo sad probati do kraja odraditi posao, odigrati još utakmicu s Islandom i utakmicu za poredak. Moramo sada paziti da se netko ne ozlijedi. Red je da svatko od nas bude maksimalno samokritičan. Ja, eto, priznajem da je obrana protiv Hrvatske sasvim zakazala".

specijal-201102150360004-Europsko prvenstvo u rukometu 2012

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo