'Poruka Srbima: Što vas je više, to će vam biti tužnije!'

Polufinalnu utakmicu reprezentacija Srbije i Hrvatske u Beogradu osiguravat će čak 5.000 policajaca, a beogradska Arena je rasprodana.

26.1.2012.
17:21
VOYO logo

"Čak 5.000 policajaca osiguravat će u petak beogradsku Arenu, prostor oko nje, centar Beograda, ali i cijelu trasu od granice Srbije i Hrvatske do glavnog grada. U MUP-u je proglašeno pravo izvanredno stanje i mjere sigurnosti bit će kao da se održava gej parada ili da dolazi neki visoki američki državnik", piše PressOnline.

U takvoj je atmosferi u Beograd iz Novog Sada stigla hrvatska reprezentacija, koja će u petak u 20.10 sati protiv Srbije tražiti svoj put u finale. Po pisanju srpskih medija, Kauboje će, uz policiju čuvati i vojska, na noge su podignuti granična policija, kriminalističke i specijalne jedinice, Žandarmerija, prometna policija, konjička brigada, psi za otkrivanje eksploziva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to najveća utakmica u povijesti hrvatskog sporta!", najavio je Ivano Balić.

Unatoč porukama iz Beograda, već je najavljen dolazak Bad Blue Boysa, Torcide i Armade. Autobusi se pune, po forumima se piše da su ulaznice već nabavljene tajnim kanalima i da bi na tribinama moglo biti dvije do tri tisuće 'kockastih'!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski rukometni savez javno je pozvao navijače da ne dolaze u Beograd. To bi im bilo najpametnije. Trebalo bi 50.000 policajaca da sve prođe u redu", rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a, dodavši:

"Naravno da će Arena biti puna i atmosfera usijana, ali poručujem Srbima: Što vas je više, to će vam biti tužnije!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gobac ističe da HRS, i kad bi htio organizirati dolazak navijača, ne bi mogao jer nema ulaznica.

"Savez je puna tri mjeseca organizirao odlaske na EP u Srbiju, ali od 1500 ulaznica prodali smo samo njih pedeset, zbog čega smo sve karte vratili organizatorima", istaknuo je Gobac, a Sandi Šola, predsjednik HRS-a, dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba nam da netko strada ni da nam porazbijaju autobuse".

Unatoč svim mjerama osiguranja, iz našeg su tabora navijačima poručili da ne dolaze u Beograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo bi biti 50.000 policajaca da bi sve prošlo kako treba. Moramo se prilagoditi teškoj situaciji. Jedino što mi možemo napraviti je preporučiti navijačima da uopće ne dolaze u Srbiju. Mislimo da je to najpametnije", rekao je Zoran Gobac tamošnjim medijima.

Iz srpskog tabora, pak, dolaze pomirljivi tonovi i žaljenje zbog napada na Hrvate u Novom Sadu i okolici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trudimo se da se smirimo i stišamo strasti. Znamo kako bi trebalo ući u sudar s Hrvatima - hladne glave. O kvaliteti hrvatske reprezentacije dovoljno govori što su bili i svjetski i olimpijski prvaci. Sve su to vrhunski pojedinci. Da bismo pobijedili, moramo ih pritiskati od početka do kraja. Nama publika daje snagu i diže nas, a u petak će vjerojatno još i više", izjavio je kružni napadač Srbije Rastko Stojković te jasno poručio:

"Mnogi od hrvatskih rukometaša su mi prijatelji i žao mi je zbog ove situacije, odnosno zbog napada huligana na navijače i razbijanje automobila. Ne bih volio da bude nacionalnog naboja. Volio bih i da sve što se dogodilo posljednjih dana ostane iza nas". Vratar Srbije i junak velikih pobjeda, Darko Stanić, procjenjuje da Srbiji nitko ne može garantirati pobjedu, ali da će se ekipa dobro pripremiti za susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati su u dobroj formi i ne treba nas to čuditi, jer u polufinalu nema slabih protivnika. Sve su to vrhunske reprezentacije. Bit će jakih dvoboja, ali za sve utakmice do sada smo se odlično pripremili, pa će tako biti i u petak. Dobro se poznajemo s Hrvatima i među nama nema tajni", rekao je Stanić.

Kapetan Srbije Momir Ilić također spušta loptu na zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba spustiti tenziju i ostati hladnih glava. Moramo biti staloženi i smireni, ali nema veće motivacije nego igrati protiv Hrvata u završnici. Utakmicu će odlučiti trenutna forma, ili nečiji dobar dan. Očekujem da poslije utakmice mi budemo sretniji. Hrvati su majstori i nikada ne znaš tko će 'izletjeti'. Bit će teško i neizvjesno do samog kraja", rekao je Ilić.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo