'Plasman na Euro ne bi trebao biti upitan'

Ždrijeb kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu 2012. u Nizozemskoj, hrvatskim rukometašicama dodijelio je Dansku, Slovačku i Italiju.

27.4.2011.
20:47
VOYO logo

Na završni turnir odlaze dvije najbolje iz skupine. Nedvojbeno favorit grupe su četvrte u na posljednjem EP-u, Dankinje koje su bile i domaćin natjecanja.

Hrvatska je na spomenutom natjecanju izborila 9. mjesto, a u međusobnom susretu protiv Dankinja izgubile su s visokih 31:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam nekog iz drugog kruga sa prošlog EP-a i želja mi se ispunila. Sjećam se kako su nas Dankinja pobijedile, imale su sudački vjetar u leđa. Na našem parketu bit će sasvim druga priča", rekao je izbornik Vladimir Canjuga svoje prve dojmove, te nadodao:

"Imaju najbolju ligu na svijetu, to je nedvojbeno, ali na EP-u nisu uzele medalju i to dosta govori. Ako smo dokazali da se možemo nositi sa Šveđankama, mislim da možemo i s Dankinjama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Canjuga je nekoliko rečenica posvetio i ostalim suparnicama u skupini.

"Kvalitetniji smo od Slovačke i Italije, ne bismo trebali imati problema na gostujućim terenima, domaće pobjede se, naravno, podrazumijevaju. Ovo je skupina po mjeri i ne bi smjelo biti problema da se plasiramo na Euro", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo