RIJEČI NOVOG IZBORNIKA / Perkovac održao prvu presicu i spomenuo Gopca: 'Rukomet bez njega ne bi bio na ovoj razini'

Image
Foto: Jozo Čabraja/Kolektiff Images

Goran Perkovac je održao prvu konferenciju za medije nakon što mu je dobio povjerenje HRS-a i postao novi, ukupno deseti izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

3.2.2023.
13:05
Jozo Čabraja/Kolektiff Images
VOYO logo

Goran Perkovac je održao prvu konferenciju za medije nakon što mu je dobio povjerenje HRS-a i postao novi, ukupno deseti izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Istaknuo je kako nema puno vremena za promjene.

Image
DOBRO BI NAM DOŠAO /

Perkovac među Kauboje vraća ponajbolje krilo Europe koje je Horvat otpisao?

Image
DOBRO BI NAM DOŠAO /

Perkovac među Kauboje vraća ponajbolje krilo Europe koje je Horvat otpisao?

"Nemamo puno vremena, šteta da ne možemo više raditi. No, otprilike znam kostur ekipe i znam što treba promijeniti. Ne vjerujem da ću uspjeti napraviti neke veće promjene. Važno je da ekipa bude zajedno, nadam se da ću uspjeti u svom planu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Važno mi je razgovarati s Duvnjakom'

"Nisam razgovarao s igračima, ali uskoro idem na put prema Njemačkoj i Poljskoj. Važno mi je razgovarati s Duvnjakom i vidjeti želi li on igrati za reprezentaciju. Važno mi je da sjednemo i razgovaramo u četiri oka, sve ostalo je neozbiljno".

'Vratari imaju kvalitetu'

Hrvatska već posljednjih par velikih natjecanja nema pravog vratara, Perkovac je prokomentirao i to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se poslužiti onim što imamo. Vratari imaju kvalitetu, a najvjerojatnije ću se odlučiti za jednog iskusnog vratara i dva ili tri mlađa. Vidjeli smo da sve odlučujuće utakmice odlučuju vratari.

Posljednjih godina nemamo vratare koji su na vrhunskoj razini, ali mislim da to u ovom trenutku nije presudno. Vratari dobro brane kada se dobro igra obrana, a to nije bio slučaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razgovarat ću sa Savezom, da forsiramo igrače iz domaće lige'

Smatra kako bi trebalo biti više igrača koji igraju zajedno.

"Najbolje rezultate smo postizali kada smo imali kostur momčadi iz Zagreba. Puno je lakše igrači igraju zajedno. To sada nije moguće, no pokušat ćemo napraviti da imamo puno igrača iz domaće lige jer bi nam to olakšalo posao. Razgovarat ću sa Savezom, da forsiramo igrače iz domaće lige, od stranaca nemamo puno toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i odnosa s dopredsjednikom HRS-a Zoranom Gopcom.

"Zorana izuzetno cijenim zbog onoga što je napravio i siguran sam da rukomet ne bi bio na ovoj razini na kojoj je sada bez njega. A svi koji radimo, radimo i greške pa tako i on".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Egoistični igrači kod mene neće igrati. Vrhunski sportaši su svi pomalo egoisti, ali se treba podrediti kolektivu. Pred nama je puno posla. Imamo igrača koji su zapostavljeni. Po meni je Manuel Štrlek puno dao za reprezentaciju da bismo ga se tako riješili", zaključio je Perkovac.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo