Danci zatvorili vrata / Pakao kvalifikacija: Provjerite što Hrvatsku čeka u borbi za Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: profimedia.hr

Nakon što nam je sigurno izmaknulo 5. mjesto u Europi moramo pogledavati prema kvalifikacijama u travnju koje nas čekaju.

24.1.2022.
21:15
profimedia.hr
VOYO logo

Danski rukometaši su pomeli Nizozemsku s 35-23 i osigurali plasman u polufinale Europskog prvenstva. Nizozemci se nisu mogli oduprijeti nadmoćnim Skandinavcima te je već nakon desetak minuta priča bila završena. Ovaj poraz Nizozemaca zatvorio je Hrvatskoj vrata izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Treće mjesto u skupini bi Kaubojima omogućilo dvoboj za 5. poziciju na Euru no porazom Nizozemske više se ne može zatvoriti krug od četiri reprezentacije s po četiri boda koji nam je bio jedina šansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dečko koji obećava /

Nevjerojatna statistika: Danac zabio četrdeset golova promašivši samo jedan šut i to protiv Hrvatske

Image
Dečko koji obećava /

Nevjerojatna statistika: Danac zabio četrdeset golova promašivši samo jedan šut i to protiv Hrvatske

Nakon što nam je sigurno izmaknulo 5. mjesto u Europi moramo pogledavati prema kvalifikacijama u travnju koje nas čekaju. Prva faza za Svjetsko prvenstvo 2023. godine je već završena i devet reprezentacija je osiguralo plasmanu u drugi izlučni krug, a to su redom Švicarska, Rumunjska, Italija, Grčka, Izrael, Finska, Farski Otoci, Belgija i Estonija.

Ulazimo u zadnju fazu kvalifikacija

Navedene će ekipe biti nenositelji u drugoj fazi te će se suočiti s devet najslabije plasiranih ekipa s ovogodišnjeg Eura. Drugim riječima, njima na noge idu Ukrajina, Slovenija, Slovačka, Portugal, Sjeverna Makedonija, Litva, BiH, Bjelorusija i Austrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tog u cijelu priču ulazi i Hrvatska.

Naša se reprezentacija uključuje u posljednju fazu kvalifikacija gdje će biti nositelj zajedno s Češkom, Njemačkom, Mađarskom, Rusijom i Srbijom te će čekati pobjednike iz ogleda prije navedenih momčadi. Dvoboji će se igrati po principu dva ogleda iz kojih bolji osigurava plasman na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako bi Hrvatska u tim susretima sredinom travnja trebala biti favorit neizvjesno je u kakvom će sastavu tada biti, a nije zanemarivo ni to da mogu dobiti izrazito neugodne protivnike poput Slovenije, Austrije ili pak vrlo nezgodnog Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo