Utakmicama u srijedu završen je prvi krug Europskog rukometnog prvenstva i više nikakvih nepoznanica nema što se nastavka turnira tiče. Formirane su dvije nove skupine s bodovima koji su preneseni iz uvodnog dijela natjecanja i sad kreće ono – najvažnije. Plasman u polufinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Hrvatska se porazom od Švedske u posljednjem kolu skupine A dovela u tešku situaciju u novoformiranoj skupini I u koju je prenijela dva boda, koliko ima i Norveška. Iz najugodnije situacije kreću Švedska i Francuska s maksimalnih četiri, a u teškoj su situaciji Bjelorusija i Srbija s nulom na bodovnom kontu.

Hrvatsku u nastavku čekaju ogledi protiv Bjelorusije (četvrtak), Norveške (subota) i Francuske (srijeda), svi s početkom u 20:30 sati, kojima će pokušati stići do polufinala.

U skupinu II najviše je donijela Makedonija, tri boda. Po dva su iz prvog dijela turnira prenijele reprezentacije Španjolske, Danske, Njemačke i Češke, a s jednim bodom u nastavak kreće Slovenija.