Rukometni Euro / Osvajači medalja na Euru: Jedna liga dominira po broju nagrađenih rukometaša

Image

Završeno je još jedno europsko rukometno prvenstvo, ovoga puta odigrano u Mađarskoj i Slovačkoj, a jedna rukometna liga prednjači po najboljim igračima.

8.2.2022.
13:40
VOYO logo

Švedska je osvojila Europsko rukometno prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj nakon dramatičnog finala protiv Španjolske. S porazom Španjolci su izgubili priliku za treću uzastopnu europsku krunu.

Treće mjesto su izborili rukometaši Danske, koji su u borbi za brončanu medalju pokazali izuzetnu srčanost i borbenost, unatoč činjenici da su prema kladionicama 'podbacili' nakon što su bili favoriti za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše osvajača medalja ima, naravno, njemačka Bundesliga. Čak 28 igrača iz reprezentacija Švedske, Španjolske i Danske igra u Bundesligi, uključuljući i MVP-a Jima Gottfridssona. Najviše ih je iz Flensburga, čak njih osam.

Druga najzastupljenija liga je francuska, gdje se našlo jedanaest osvajača medalja. Trojica od njih, uključuljući i Mikkela Hansena, brane boje rukometnog Paris Saint Germaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasirana liga je Španjolska s osam osvajača medalja, a svi su igrači španjolske rukometne reprezentacije. Iduća je danska liga, a zatim švedska i mađarska liga. Nijedan osvajač medalje ne igra u SEHA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo