vrijeme je za rukomet / Okupila se Hrvatska reprezentacija, izbornik Horvat komentirao popis: 'Igrači se dokazuju u klubovima'

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se kako bi se dodatno uigrala za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo.

14.3.2022.
15:10
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Varaždinu gdje će trenirati sljedećih tjedan dana. Ovo okupljanje poslužit će izborniku Hrvoju Horvatu da se reprezentacija dodatno uigra pred kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo. Izabranike Hrvoja Horvata čekaju dvije utakmice protiv Finske.

Image
lijepa rukometna priča /

Priča o Sesvetama: Prije šest godina bili su na dnu, a sada dišu za vratom Nexeu i Zagrebu

Image
lijepa rukometna priča /

Priča o Sesvetama: Prije šest godina bili su na dnu, a sada dišu za vratom Nexeu i Zagrebu

Horvat je u Varaždin pozvao devetnaest igrača, a zbog ozljeda su otpali Ivan Martinović zbog bolova u leđima, Marko Mamić i Marin Šipić. Što se tiče povratnika u reprezentaciju, ovdje su Marin Šego i Ivan Karačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je komentirao na čemu će bazirati pripreme, promjene na popisu te reprezentaciju Finske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedno radno okupljanje koje nam puno znači za ono što nas čeka u četvrtom mjesecu. Nismo imali kontinuitet treninga i utakmica tako da ćemo ove pripreme iskoristiti za dodatno uigravanje. Naglasak će biti na obrani i tranziciji prema naprijed. Taj segment nam je na prvenstvu bio ispod onog kojeg mi očekujemo. Nemamo utakmicu i sedam dana ćemo se samo posvetiti treniranju."

Izbornik je komentirao popis reprezentativaca koje je pozvao na pripreme i ispričao po kojem principu se radi popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo nešto ozljeđenih, to su Martinović, Mamić i Šipić. Igrači zaslužuju poziv igrom u svojim klubovima, a neki koji su bili u drugom, čak i trećem planu su se nametnuli igrama na ovom prvenstvu."

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izbornik je izjavio kako nisu postojali problemi između njega, Karačića i Šege. Dotaknuo se i Finske koja će zbog odustajanja Ukrajine biti hrvatski protivnik u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Finci nisu dugo bili na rukometnoj sceni i mi u te utakmice ulazimo kao favoriti. Čeka nas 6-0 obrana i pomlađena ekipa s iskusnim trenerom koji je najzvučnije ime u ekipi."

Došlo je i do promjene u stručnom stožeru, a to je da je Ivan Stevanović postao novi trener vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stevanović je bio dugo godina u reprezentaciji, poznaje problematiku iznutra i radio je kao trener vratara u Wisli i Schaffausenu."

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo