Dvoboj divova / Drama u Budimpešti: Danci osvojili broncu na krilima Landina i Holma

Image
Foto: profimedia.hr

Danska je reprezentacija u fantastičnom dvoboju za treće mjesto pobijedila Francusku s 35-32

30.1.2022.
17:25
profimedia.hr
VOYO logo

Bio je to okršaj aktualnih olimpijskih prvaka Francuza, te aktualnih svjetskih prvaka Danaca, a na koncu su slavili Danci.

Dancima je to sedma medalja s europskih prvenstava pri čemu četvrta bronca nakon što su treći bili na tri uzastopna EURO-a (2002, 2004, 2006).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dansku su do pobjede predvodili Jacob Holm sa 10, Niclas Vest Kirkelokke s pet, Rasmus Lauge sa četiri gola, te sjajni Niklas Landin sa čak 18 obrana.

Kod Francuza najefikasniji su bili Kentin Mahe s osam, te Hugo Descat sa sedam golova, dok je Vincent Gerard imao 17 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska bolje otvorila susret

Francuska je bolje ušla u susret i nakon 12 minuta igre vodila je 9-5. No, Danci su u nastavku zaigrali daleko bolje i do poluvremena su smanjili na samo pogodak zaostatka (14-13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih deset minuta nastavka Danska je uspjela okrenuti rezultat i stići do tri gola prednosti (22-19). Uzvratila je Francuska i u posljednjih deset minuta ušla je s dva gola viška (26-24).

Međutim, četiri minute prije kraja Danska je izjednačila na 28-28, a pogotkom Lassea Svana minutu prije kraja i do vodstva 29-28. Izjednačio je Dika Mem 30 sekundi prije kraja susreta, a u preostalom vremenu Danci nisu uspjeli zabiti za pobjedu. Udarac Hansa Arona Mensinga Francuzi su uspjeli blokirati pa je susret otišao u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci prelomili dvoboj u produžetku

Danska je prvi produžetak otvorila sa 3-0 golovima Rasmusa Laugea (2) i Jacoba Tandrupa, a Francuzima je nadu vratio Kentin Mahe smanjivši na 30-32. Međutim, kada je Jacob Holm vratio na +3, bila je to prednost koju Danska više nije  ispuštala, na koncu je završilo 35-32.

UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA - DANSKA 32:35

70. minuta: Sve je gotovo. Danska je brončana, Francuzi idu kući bez medalje. Igračem utakmice je proglašen Kentan Mahe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69. minuta: Landin svojom 18. obranom stavlja točku na i ove fantastične utakmice

68. minuta: Landin brani zicer Karabatiću i vjerojatno osigurava treće mjesto za Dansku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66. minuta: Danci otvaraju drugi produžetak na krilima odličnog Holma. Zabija svoj deseti pogodak, a s druge strane Landin brani udarac s krila. Danska je na korak od bronce

65. minuta: Mahe sa zvukom sirene smanjuje na dva razlike i vraća nadu Francuskoj. Vratari su i dalje fantastični. Landin i Gerard imaju po 15 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63. minuta: Holm vodi Dance na dva razlike. Landin opet 'spustio rampu' Francuzima. Mem snažnim udarcem drma gredu. 

61. minuta: Počinje produžetak, Francuska ima prvi napad. Do prednosti ipak prva dolazi Danska preko Laugea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Francuzi su se uspjeli obraniti u zadnjem napadu i dvoboj ide u produžetke

59. minuta: Danska u vodstvu na ulasku u zadnju minutu. Lasse Svan zabija s krila, Mem odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57.minuta: Francuska već pet minuta bez pogotka. Gerard ih drži u igri

54. minuta: Novo isključenje za Francusku. Nikola Karabatić ide van. Gerard brani sedmerac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53. minuta: Konan dobiva isključenje, Francuzi s igračem manje i golom viška

50. minuta: Sjajna obrana Landina i Hald Jensen iz kontre smanjuje francusku prednost. Nakon greške Francuza, Danci opet dovode utakmicu u egal iz brze kontre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47. minuta: Isključenje Halda Jensena, Francuska odmah kažnjava s igračem više

44. minuta: Probudio se Dika Mem koji bombom dovodi utakmicu u egal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43. minuta: Nakon kontre Francuza, danski izbornik zove novi time out. Utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu

42. minuta: Dika Mem postiže svoj prvi pogodak na susretu. Kirkelokke zabija za Dansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40.minuta: Čudesna serija Danaca, u svega pet minuta su zabili četiri uzastopna pogotka i pobjegli Francuzima. Sva četiri je zabio sjajni Jensen.

38. minuta: Jensen prvi put dovodi Dansku u vodstvo, a odmah postiže još jednog i Danska odlazi na dva razlike. Vratar Gerard dobio isključenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. minuta: Holm sedmim svojim pogotkom dovodi Dansku do novog izjednačenja

34. minuta: Igra se gol za gol. Na krilima Mahea i Gerarda Francuska održava laganu prednost. Dansku u igri uz Landina na vratima, golovima drže Kirkelokke i Holm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31. minuta: Drugi dio počinje napadom Francuske. Danska još uvijek nije vodila u ovom susretu. Nastavak otvaraju vratari s obranama, a Mahe zabija svoj treći pogodak na susretu.

30. minuta: Fabregas u posljednjim trenucima prvog poluvremenu zabija za  Francusku koja na odmor odlazi s golom prednosti. Vratari Gerard i Landin su najbolji igrači na terenu. Skupili su po nevjerojatnih 12 obrana u prvom poluvremenu. Najbolji strijelci u redovima Francuske su Lenne i Descat s po pet pogodaka, dok je kod Danske Holm zabio pet, a Kirkelokke ima tri.

28.minuta: Nakon dugo vremena imamo izjednačenje. Landin Jacobsen zabija za 13:13

24. minuta: Serija vratarskih obrana i promašaja s obje strane. Već neko vrijeme nema pogodaka

20. minuta: Danska prvi put ima igrača više. Odmah smanjuju francusku prednost

18. minuta: Holm stisnuo zube i opet vodi danski napad

15. minuta: Danci su s dva vezana gola vratili u igru. Gerard već na 10 obrana

13. minuta: Danski izbornik je morao pozvati prvi time out. Francuska ima 3 gola prednosti što je najveća razlika u ovom susretu.

10. minuta: Nove loše vijesti za Dance. Nakon Gidsela, probleme s ozljedom ima i Holm.

8.minuta: Vratari briljiraju na obje strane. Gerard je već na 6 obrana. Dance Holm drži u igri.

4. minuta: Francuski vratar ima već četiri obrane. Gidsel ozlijeđen.

2. minuta Nakon dvije obrane Gerarda i jedne Landina otvorilo se i šuterima. Descat s dva brza pogotka dovodi Francusku u prednost. Holm zabio za Dansku

1. minuta: Počeo je ogled za treće mjesto između Danske i Francuske. Danci imaju prvi napad.

15.25 Pred početak doznajemo kako u danskim redovima nema Mikkela Hansena koji će propustiti dvoboj zbog ozljede. Kentin Mahe se vratio u momčad Francuske nakon osam dana pauze.

Rukometaši Francuske i Danske bili su najveći favoriti za osvajanje Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Danska je aktualni svjetski prvak i bila je veliki favorit za titulu, ali ispali su u iznenađenju polufinala protiv .

Unatoč vodstvu od 14-13 na poluvremenu, Danci su izgubili momentum u drugom poluvremenu što je omogućilo Španjolskoj lagan prolazak dalje. Mikkel Hansen silnim je naporom održavao Dansku u igri. Hansen je zabio osam golova i podijelio jednako toliko asistencija, ali Dancima, to nije bilo dovoljno.

Francuska je u drugom polufinalu poražena od Švedske u nevjerojatnoj završnici s rezultatom od 34-33. Heroj utakmice bio je golman Švedske, Andreas Palicka, s čak tri pogotka i fantastičnom obranom koja je uskratila Francuzima produžetke.

Susret Francuske i Danske gledajte na RTL-u s početkom prijenosa u 15:25, a pratite i emisiju 'Vrijeme je za rukomet' koja počinje u 14:40.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo