Objavljena dirljiva zadnja želja Iztoka Puca!

Proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Iztok Puc je u 46. godini u SAD-u izgubio bitku s teškom bolesti. Odmah je kremiran, a urna bi trebala biti položena u Zagrebu.

20.10.2011.
17:56
VOYO logo

Bivši igrač Celja, Prula, Zagreba i Borca iz Banje Luke posljednjih nekoliko mjeseci borio se s rakom pluća, a opaka bolest brzo se proširila na jetra. Najvažniju bitku izgubio je u SAD-u, gdje je odmah i kremiran.

Iztokova posljednja želja bila je da se dio pepela prospe u Novalji, koju je jako zavolio ljetujući ondje. Drugi će dio završiti u Sloveniji, gdje mu je pokopana majka, a u Zagrebu bi trebala biti položena urna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihod s utakmice s Barcelonom, kojim smo namjeravali pomoći mu u liječenju, sada ćemo uplatiti njegovoj obitelji", rekao je direktor RK Zagreb Croatia osiguranja Bartol Kaleb.

A ta presica uoči sraza s Barçom bila je vrlo emotivna, i Kaleb i Zoran Gobac su se rasplakali pred novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iztok je bio stožerni igrač, odrastao je u našem klubu i moramo mu se zahvaliti na svemu što je dao za naš klub i rukomet. K nama je stigao 1990. godine i probio sve transfere u Hrvatskoj i Europi te godine. S njim smo napravili stravičan iskorak i dvaput pokorili Europu", rekao je kroz suze Zoran Gobac.

Podsjetimo, Iztok Puc je u svojoj rukometnoj karijeri nastupio za tri reprezentacije: jugoslavensku, hrvatsku i slovensku. Po svim pokazateljima jedan od najvećih rukometaša u povijesti rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je s reprezentacijom bio treći u Portugalu, drugi na Islandu na SP-u, a vrhunac karijere bila je zlatna olimpijska medalja u Atlanti. Bio je gospodin čovjek. Igrao je za tri selekcije i sigurno je jedan od najvećih rukometaša u povijesti", zaključio je Gobac.

S reprezentacijom Hrvatske 1996. godine osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti, a prije toga i europsku broncu 1994. u Portugalu te srebro na SP-u na Islandu 1995.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je član pobjedničke generacije rukometaša Zagreba te dvostruki klupski prvak Europe 90-ih godina kada je Zagreb bio jedna od najboljih momčadi Starog kontinenta.

Vezani članci:

arti-201110200451006 arti-201109020699006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo