NOVE OPTUŽBE NA ČERVAROV SKANDALOZAN POTEZ: / 'Meni je to dvaput napravio', 'Za to morate bit izbačeni s Eura'

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Červarovo 'igranje obrane' i dalje je jedna od vrućih tema ovog Eura

20.1.2018.
14:44
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Zaustavljanje rukom suparničkog rukometaša Artura Karvatskija u posljednjim sekundama utakmice Hrvatska-Bjelorusija na Europskom prvenstvu, dakle potez Line Červara koji su osudili mnogi pa tako i EHF novčano ga kaznivši, i dalje je tema koja podiže mnogo prašine.

Image
VIDEO: SKANDALOZAN POTEZ LINE ČERVARA: /

Hrvatski izbornik zaustavio suparničkog igrača u posljednjim trenucima utakmice

Image
VIDEO: SKANDALOZAN POTEZ LINE ČERVARA: /

Hrvatski izbornik zaustavio suparničkog igrača u posljednjim trenucima utakmice

Što se dogodilo? Pri rezultatu 24-23 u posljednjim trenucima ogleda kojeg je Hrvatska morala rezultatski riješiti na svoju stranu kako bi produljila nadu u polufinale turnira, uz desnu rubnu crtu igrališta svoju je šansu tražio Artur Karvatskij kada ga je desnom rukom zaustavio izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar. Kontakt nije bio grub, ali je bio, ocijenio je tako i EHF, nedopustiv pa je kao epilog priče stigla financijska kazna. Pokrenut je disciplinski postupak a nakon njega odlučeno da se u blagajnu mora uplatiti tri tisuće eura od čega će tisuću biti vraćeno HRS-u ne ponovi li se ovakav slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već ga osudili Norvežani

"Takvo nešto ne smije se događati na rukometnom terenu. To je bio idiotski i glup potez, ali puno je emocija i angažmana prisutno na utakmicama", sud je Sandera Sagosena, dok je Espen Lie Hansen zvučao daleko grublje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledalo je kao da mu je htio sjesti na leđa. Međutim, nisam iznenađen. Hrvati su ludi. Igrao sam nekoliko puta protiv njih. Imanju par igrača koji do pobjede žele doći po svaku cijenu pa znaju biti dosta grubi tijekom susreta."

Osuđuju ga i Šveđani

Nakon osude dvojca iz norveške reprezentacije, javio se i srednji vanjski švedske reprezentacije Jim Gottfridsson čije viđenje na tu temu prenose Sportske novosti. Červar je isto, tvrde, napravio i u utakmici protiv njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da je to učinio na meni dva puta tijekom utakmice. Nama srećom nije rezultatski naškodilo. Razumijem da se čini sve za pobjedu, ali stvarno mislim da to nije u redu. Protiv Bjelorusije je Lino bio puno ekstremniji."

Desno krilo Mattias Zachrisson pun osude kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da to ne mijenja rezultat, ali ako napravite tako nešto, morate biti izbačeni s Europskog prvenstva. Takve stvari ne pripadaju rukometu."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo