Nova zvijezda Hrvatske: 'Ovako nešto nisam još vidio!'

Sve je spremno za Svjetsko prvenstvo u rukometu koje utakmicom Španjolske i Alžira počinje u petak u 19 sati. Hrvatski reprezentativci svoju prvu utakmicu igrat će u subotu u 16.

11.1.2013.
16:38
VOYO logo

Hrvatski reprezentativci smješteni su u hotelu 'Husa Princesa', koji svi hvale, a po informacijama iz našeg tabora, atmosfera je odlična, tim više što bi za prvu utakmicu trebali biti spremni svi, uključujući lakše ozlijeđene Ivana Čupića, Zlatka Horvata i Blaženka Lackovića.

"Čupko i Zlaja imaju još nekih sitnih problema s ozljedama, ali bi trebali biti spremni do sutra. Također, Lacov prst je sve bolje i on bi uskoro trebao biti u potpunosti spreman", izjavio je za službenu stramnicu CO Zagreba Lovro Šprem, lijevo krilo hrvatskog prvaka i debitant u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika nada svjetskog rukometa je mladi vratar Filip Ivić, još jedan debitant iz CO Zagreba, koji je zamijenio donedavnog prvog vratara Zagreba Marina Šegu. Dečko kojem za par godina predviđaju status najboljeg vratara svijeta ovako je sažeo dojmove iz Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad je jako lijep, iako smo samo panoramski stigli razgledati. U slobodno vrijeme sigurno ćemo malo i prošetati gradom. U četvrtak smo odradili prvi trening i mogu reći da ovako velik kompleks još nisam vidio. Puno je sadržaja ovdje, puno sportova, iako tenis dominira", izjavio je 21-godišnji talent kojeg je i legendarni vratar Arpad Šterbik opisao riječima: 'Mali je strava'.

"Velika mi je čast biti dio hrvatske reprezentacije i posebno mi je drago što ću sa svojim suigračima iz kluba debitirati ovdje u Madridu. Mladi jesmo, ali na popisu smo s razlogom i siguran sam kako ćemo mi zagrebaši odlično iskoristiti svoje minute i doprinijeti što boljem rezultatu. U subotu nam slijedi prva utakmica i konačno počinje prvenstvo za koje smo se naporno spremali proteklih tjedana. Idemo polako i oprezno i vjerujem kako možemo dogurati daleko. Pozitivna trema je prisutna posebno kod nas mlađih kojima je ovo prvo veliko natjecanje, ali čim se otvori prva utakmica treme će nestati", zaključio je Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. siječnja: Hrvatska - Australija 36:13 (17:4) 14. siječnja: Alžir - Hrvatska (16.45) 15. siječnja: Hrvatska - Mađarska (21.15) 17. siječnja: Hrvatska - Egipt (21.15) 19. siječnja: Španjolska - Hrvatska (19.00)

OSMINA FINALA: 20. siječnja: 1B - 4A (20.15) 1A - 4B (15.45) 3B - 2A (20.15) 3A - 2B (17.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21. siječnja: 3D - 2C (17.30) 3C - 2D (17.30) 1D - 4C (20.15) 1C - 4D (20.15)

ČETVRTFINALA: 23. siječnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALA: 25. siječnja

FINALE: 27. siječnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo