NJEMAČKI GOLMAN OTKRIO: / 'Znao sam za pravilo i odmah sam ga kazao sucima koji su dosudili sedmerac protiv Slovenije'

Image
Foto: PIXSELL

Njemački vratar Silvio Heinevetter priznao je kako je znao za pravila IHF-a koja su na snazi od 2016. godine.

16.1.2018.
18:32
PIXSELL
VOYO logo

Bura se ne stišava oko utakmice Slovenije i Njemačke jučer odigrane u Areni Zagreb. U tom inače fantastičnom i dramatičnom dvoboju dogodio se trenutak koji je uzburkao strasti, posebno one slovenske. U posljednjim sekundama pri vodstvu Slovenije 25-24 Njemačkoj je dosuđen sedmerac jer je pri izvođenju brzog centra jedan slovenski igrač bio u krugu i ometao izvođača u polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVI DETALJ S UTAKMICE KOJA JE PODIGNULA PRAŠINU: ‘Nisu vidjeli tko je bio u krugu, gledali su samo posljednjih deset sekundi’

Njemačka je u samoj zavšnici zabila pogodak po isteku vremena i to nakon dugotrajnog pregledavanja snimke. Veselin Vujović je bijesan, svi u Sloveniji su na nogama. Razmišlja se čak i povlačenju s turnira.

LJUTITI SLOVENCI PRIJETE NAPUŠTANJEM EURA: ‘Idemo sve do kraja, nikad nećemo prihvatiti ovu odluku EHF-a!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su revidirana pravila IHF-a koja su na snazi od 2016. godine - jasna:

"Ako u posljednjih 30 sekundi igre, dok lopta nije u igri, igrač odugovlači ili sprječava protivnika da izvede loptu ili zapuca prema golu, sudac ga mora diskvalificirati te dosuditi sedmerac za protivničku momčad", stoji u revidiranim pravilima IHF-a koja su na snazi od ljeta 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon utakmice, njemački novinari citiraju vratara njihove reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam za to IHF-ovo pravilo i odmah nakon što su Slovenci blokirali Druxov šut s centra, rekao sam za to sucima u utakmici", otkriva Heinevetter čije riječi prenosi njemački Welt. Spomenuti medij ističe kako je Heinevetter pravilo i objasnio, a radi se o IHF-ovu pravilu revidiranom 2016. godine, navedenom gore.

Latvijski suci Gatelis i Mazeika su nakon instrukcija upravo njemačkog golmana pregledali snimku i po završetku utakmice dali Nijemcima spasonosni sedmerac kojeg su oni, na kraju, i realizirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo