EHF EUROPSKA LIGA / Nexe u drugom krugu Europske lige protiv hrvatske kolonije, vodi ih legendarni hrvatski izbornik

Image

Nexe je u jednoj od najtežih grupa završilo na trećem mjestu.

8.3.2022.
23:07
VOYO logo

U posljednjoj utakmici grupne faze Europske lige Nexe je izgubilo protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Trenutno prva ekipa njemačke Bundeslige, Magdeburg, bila je prejaka za Našičane i tako ih ostavila na trećem mjestu grupe.

Nexe je saznalo svog protivnika u drugom krugu natjecanja, a to će biti makedonski Eurofarm Pelister. Makedonska momčad prava je hrvatska kolonija, a vodi ih jedan od najboljih hrvatskih trenera i bivši hrvatski izbornik Željko Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi igrači i vrhunski stručnjak

Makedonci su završili drugi u svojoj grupi iza francuskom Nimesa. Najveća prijetnja Našičanima biti će hrvatski igrači. Najbolji igrač Eurofarma ove sezone je bivši hrvatski  reprezentativac Stipe Mandalinić koji je za makedonski klub ove sezone postigao 56 golova u Europskoj ligi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na desnom krilu nalazi se povremeni hrvatski reprezentativac Josip Božić Pavletić koji je u posljednjoj utakmici bio najbolji igrač uz Stipu Mandalinića. 

Poziciju desnog vanjskog pokriva mladi Mateo Maraš koji se polako promiče u standardnog reprezentativca. Maraš je za Hrvatsku debitirao na posljednjem Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener ove momčadi je Željko Babić, jedan od najboljih hrvatskih trenera i bivši izbornik reprezentacije. Željko Babić obnašao je izborničku funkciju od 2015. do 2017. godine. Babić je s reprezentacijom osvojio broncu na EP u Poljskoj gdje je pobjedom protiv domaćina ostvario jednu od najvećih rukometnih senzacija u povijesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe će prvu utakmicu igrati u Našicama, dok će se druga utakmica igrati u Makedoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo