NADA U UZVRATU / Nexe je u istoj situaciji kao i prošle sezone: Prolazu se mogu nadati zbog dvije stvari

Image
Foto: Pixsell

Prošla povijesna sezona za Nexe počela je porazom od šest razlike. Ova sezona počela je na isti način. Je li to razlog za vjerovati u čuda?

28.9.2022.
7:30
Pixsell
VOYO logo

Našički Nexe na gostovanju kod poljskog KS Azoty Pulawy je poražen s 32:26 u 2. pretkolu EHF Europske lige te će hrvatskom doprvaku trebati pravo čudo u uzvratu kako bi prošli dalje. No ako je netko navikao režirati čuda onda je to Nexe. Našičani prošlu sezonu mogu nazvati čudesnom samo zbog toga što su sami režirali da im bude takva. Ipak, igra Nexe ne obećava i nemoguće je biti uvjeren kako će Našičani ostvariti prolaz u grupnu fazu natjecanja čiju su završnicu igrali prošle godine.

Našičani su u istoj situaciji bili i prošle godine. Danski Silkeborg slavio je u drugom pretkolu također sa šest golova razlike i došao u Našice osigurati pobjedu. Prošle godine cijela Europa je vidjela kako su Našice neosvojiva tvrđava za svaku momčad i kako se momčad Branka Tamšea nikome neće predati. Takav mentalitet vodio ih je kroz prošlu, povijesnu sezonu i od njega ne smiju odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO DALJE? /

Kada Jaganjci utihnu u Našicama: Kako će Nexe izgledati nakon odlaska svog najboljeg igrača?

Image
KAKO DALJE? /

Kada Jaganjci utihnu u Našicama: Kako će Nexe izgledati nakon odlaska svog najboljeg igrača?

Drugačija ekipa i plan igre

Igrački je Nexe puno drugačija momčad od one koju smo gledali prošle sezone. Nije pogrešno reći kako su neopisivo oslabljeni odlaskom Halila Jaganjca. Igrač je to koji je pravio razliku na oba kraja terena i koji je bio igrač kojem ide lopta u ruke kada se lomi utakmica. Uostalom, radi se o najboljem strijelcu Europske lige i igraču koji u prvih nekoliko kola dominira u Bundesligi. Branko Tamše morao je prilagoditi igru njegovom odlasku.

Alternativa na lijevom vanjskom su Tomislav Severec i Luka Moslavac koji u prvih par utakmica nisu pokazali da su dostojna zamjena Jaganjcu. I jedan i drugi su dobri igrači, no do sada su bili isključivo igrači rotacije i nisu imali tolike ovlasti u igri kao do sada. Moslavac je u utakmici protiv Pulawya šutirao sedam puta, a pogodio je samo dva. Severec je pucao 3 puta i jednom bio precizan. I jedan i drugi kroz sezonu moraju strahovito napredovati kako bi ublažili odlazak Jaganjca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dolaskom Ivana Sršena temelj igre Našičana preselio se na desnu stranu. Iskusni desni vanjski s iskustvom iz Bundeslige postao je prvo ime kluba iz Našica. Sršen je zabio šest golova u jučerašnjem porazu i bio prvo ime susreta. Ipak, Sršen ne može igrati sam jer nije takav tip igrača. Nema tu dominaciju u napadu da bi se igra temeljila na njemu.

Image

Tamše režiser uspjeha

Iako slabiji nego prošle godine, Nexe se ima pravo nadati ponoviti uspjeh iz prošle sezone. Branko Tamše bio je režiser prošle sezone i uspjeha koji je ostvario Nexe. Njegov mentalitet i pristup rukometu i sportu ne dopušta predaju niti u jednom trenutku. On je možda posljednja nada Našičanima da se plasiraju u Europsku ligu. Poljaci su vrlo dobra momčad. Konkuriraju za vrh poljskog prvenstva i dišu za vratom Wisli i Kielceu. Našičani ih sigurno nisu olako shvatili, no da je pristup mogao biti bolji, mogao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe ima dva razloga zbog kojih svi možemo vjerovati u prolaz. Jedan je Branko Tamše, a drugi je Nexe doma. Navijači u Našicama su važna stavka uspjeha ovog kluba. Malena dvorana uvijek je puna na velikim utakmicama, a atmosfera u malenom gradu daje rukometašima dodatnu motivaciju za uspjeh. Nemamo razloga ne vjerovati u prolaz Našičana, no ako žele biti na tragu prošle sezone, pristup mora biti daleko drugačiji. Ne prisiljene tehničke greške i zalaganje na terenu nešto će što će doći kako sezona bude odmicala. Teško je vjerovati kako će Tamše dopustiti da se sezona razvija u ovakvom pristupu. Nexe ima kvalitetnu ekipu, mladu i punu potencijala. Jedna neuspješna sezona neće biti nešto što će uzdrmati projekt rukometa u Našicama. Ipak, još jedna uspješna sezona, bila bi pokazatelj kvalitetnog rada u ovom malom slavonskom gradiću.

Prošla europska sezona za Nexe je počela porazom od šest razlike. Ova europska sezona počela je porazom od šest razlike. Nemamo razloga ne vjerovati u još jednu uspješnu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo