KAKO DALJE? / Kada Jaganjci utihnu u Našicama: Kako će Nexe izgledati nakon odlaska svog najboljeg igrača?

Image
Foto: Marino Lencović

Nexeu odlazi njihov najbolji igrač. Halil Jaganjac karijeru nastavlja u Bundesligi, a Branko Tamše morat će pronaći novo rješenje na lijevom vanjskom.

4.6.2022.
10:00
Marino Lencović
VOYO logo

Rukometni klub Nexe ove je sezone imao najuspješniju sezonu u svojoj povijesti. Trener Branko Tamše sjajno je prenio svoju energiju na ovu skupinu igrača. Širina koju je imao dovela ga je do velikog uspjeha ove sezone. Našičanima je sezona bila naporna, bili su razgranati na više frontova, no uspjeli su sve izgurati. Sigurno ne onako uspješno kako bi to oni željeli, no sezona je bila i više nego uspješna.

Image
Foto: pixsell

Iako je Nexe cijele sezone igrao kao kolektiv i svaku utakmicu je eksplodirao drugi igrač, ipak je jedno ime iskakalo iznad ostalih. Halil Jaganjac svoju je posljednju sezonu u Našicama odradio maestralno. Uzeo je titulu najboljeg strijelca Europske lige, vukao je i u napadu i u obrani i zacrtao si kako će vratiti Našičanima to što su mu vjerovali i dali priliku. Sada će biti pitanje koliko će Nexe moći bez njegove energije i doprinosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIDEO /

Pogledajte najbolje trenutke dvoboja za treće mjesto između Nexea i Wisle: Sve je prštalo od sjajnih poteza

Image
VIDEO /

Pogledajte najbolje trenutke dvoboja za treće mjesto između Nexea i Wisle: Sve je prštalo od sjajnih poteza

Težište igre na lijevoj strani

Tamše je sjajno prepoznao kvalitete Jaganjca. Stvorio je od njega ubojitog šutera i napadačku zvijer. Nebrojeno puta ove sezone smo vidjeli da Jaganjac pomalo sebično uzima loptu i odlučno kreće na gol i jednostavno je nezaustavljiv. Nije forsirao i tražio od Halila da razigrava nego ga je upario s Kevićem tako da sjajno koristi prostor koji mu Kević otvori. Isto je radio i s Markušićem i Velkavrhom, no Kević je ipak majstor u stvaranju prostora za suigrače.

Image

Nexeu je težište igre ove sezone bilo na lijevoj strani baš zbog Jaganjca. Iako su Moslavac i Severec sjajni igrači u oba smjera baš kao i Jaganjac, Tamše se neće moći u prvoj sezoni pouzdati u njih dvojicu i graditi igru na njima. U devetom mjesecu mu dolazi Ivan Sršen, sjajan bundesligaški igrač koji će po svojoj kvaliteti biti zasigurno prvo ime u momčadi. Tamše će sada morati još više uravnotežiti igru, odnosno složiti još homogeniju momčad nego ove sezone, ali će ponovno imati jedno jako ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na desnom vanjskom Nexe već sada ima sjajnog Predraga Vejina koji je svojim iskustvom i igrom jedan na jedan stvarao puno problema svim ekipama. Borna Manci Ninčević je pretežito obrambeni specijalist i zato će Sršen sjajno doći kao napadačka podršku Vejinu, odnosno Vejin Sršenu.

Tranzicija kao glavno oružje

U obrani će Nexe puno manje osjetiti izostanak Jaganjca. Iako je veliki plus imati igrača koji 60 minuta može igrati centarhalfa i još uz to biti prva opcija u napadu. Nexe će morati raditi dodatnu promjenu obrana-napad što znači da neće više moći imati toliko brzu tranziciju. Tranzicija im je bila fantastična i njihovo glavno oružje. Kada su igrači bili u formi i imali snage na vrhuncu sezone, Nexe se uspješno natjeravao s najboljim trkačkim momčadima Europe kao što su Magdeburg i GOG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak najboljeg igrača, a sada možemo sigurno reći da Halil Jaganjac to je, će biti zasigurno veliki udarac za Nexe. Tamše je to znao još na početku sezone i objeručke i hrabro prihvatio izazov voditi ekipu i sljedeće sezone bez Jaganjca. Nexe nema sredstava dovoditi igrače iz samog vrha svjetskog rukometa koji bi bili dostojna zamjena za Jaganjca.

Jaganjci su utihnuli u Našicama. Nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba apetiti su porasli i sada se očekuje puno. Bit će im puno teže nego prethodne sezone, no Nexe i dalje ima dobre igrače. Tamše uživa u Našicama i zasigurno ne bi prihvatio ponudu projekta u koji ne vjeruje i koji će smanjiti njegovu trenersku reputaciju. Bit će ovo veliki izazov i za njega i za cijeli klub, no imamo im razloga vjerovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo