Intervju za RTL.hr / Halil Jaganjac o odlasku iz Nexea: 'Pokušavam potisnuti to da traje što dulje može'

xe na kraju sezone ostaje bez svojeg najboljeg igrača. Jasno je kako je Jaganjac prerastao ovu ekipu i da je vrijeme da igra na višoj razini.

28.5.2022.
19:52
VOYO logo

Rukometaši našičkog Nexea izgubili su u polufinalu završnog turnira Europske lige u Lisabonu od njemačkog Magdaburga s 29-34 (13-18). Hrvatski doprvak doživio je poraz u polufinalu EL-a i u nedjelju će u 16.30 sati igrati za treće mjesto s poraženim iz dvoboja Benfice i Wisle Plock.

Halil Jaganjac bio je najbolji individualac u redovima Nexea, postigao je sedam pogotka, dok su Ivan Kelić i Fahrudin Melić dodali po šest. Upravo je Jaganjac najbolji strijelac ovosezonske Europske lige, zabio je više od 100 golova u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je jer mislim da je mogla biti manja razlika, Svi koji razumiju rukomet mogli su vidjeti da smo stvarno bili s njima u egalu. Čak je bilo u drugom poluvremenu, mislim, dva razlike," rekao je Jaganjac za RTL.hr.

"Da smo otklonili te neke dječje bolesti gdje smo bacali lopte u aut neprisiiljeno, tko zna što bi se desilo da smo se priključili i došli do neriješenog. Šta je, tu je, bože moj. Treba to zaboraviti i probati osvojiti to treće mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je bilo predivno, igrali smo protiv jedne od najjačih ekipa na svijetu, budućeg prvaka Bundeslige."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni uspjeh Nexea

Momčad iz Našica imala je šansu postati prvi hrvatski klub koji se plasirao u finale nekog EHF-ovog klupskog natjecanja. Ipak, Magdeburg je bio prejak, ali ovo iskustvo ostaje veliki uspjeh za momčad i hrvatski rukomet. Jaganjac se slaže.

"Sigurno smo pozitivni. Ovo je predivno za nas, povijesni uspjeh kluba. Svojom žrtvom i svojim odricanjem smo ovo postigli i zato uživamo. Jedino kada uživaš možeš dobro igrati," nastavio je Jaganjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe na kraju sezone ostaje bez svojeg najboljeg igrača. Jasno je kako je Jaganjac prerastao ovu ekipu i da je vrijeme da igra na višoj razini.

"Bit će mi žao, već sada mi je žao. Stalno me pitaju, podsjećaju me," kaže on i dodaje: "Pokušavam to potisnuti da traje što dulje može. Stvarno će biti jako teško otići od ovih dečkiju i od ove ekipe jer stvarno smo jedna velika klapa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo