Dramatičan kraj / Nevjerojatna utakmica: Island promašio prazan gol za pobjedu, Norveška zabila u posljednjoj sekundi

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Susret Norveške i Islanda u utakmici za peto mjesto otišao je u produžetke nakon dramatične završnice.

28.1.2022.
17:55
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Nevjerojatnu utakmicu odigrale su Norveška i Island u borbi za peto mjesto koje nosi direktni plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. Norveška je slavila s rezultatom od
34-33, a utakmica se lomila u posljednjim sekundama produžetaka.

Sandor Sagosen bio je prvo ime utakmice. Nevjerojatni vanjski igrač zabio je osam pogodaka uz realizaciju od 73 posto, a dodao je čak jedanaest asistencija. Usporedbe radi, svi ostali igrači Norveške skupili su dvanaest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je imala nevjerojatan završetak. Naime, Norvežani su imali napad za pobjedu zadnjih dvadeset sekundi. Međutim, izgubili su loptu. S obzirom na to da su Norvežani izvadili i golmana iz igre, imali su sedmoricu igrača na parketu uz prazan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je omogućilo Islandu iznenadnu priliku za pobjedu. Međutim, Island promašuje prazan gol i priliku za pobjedu. 

Sander Sagosen zabio je pogodak za vodstvo Norveške 33-32 s nešto više od minutu do kraja utakmice. Međutim, Janus Dade Smarason izjednačio je utakmicu s 45 sekundi do kraja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heroj norveške reprezentacije ispao je Harald Reinkind. Reinkind je utakmicu završio s šest pogodaka, a ovaj zadnji bio je najvažniji. 

Norveška i Island odmjerili su snage za peto mjesto na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj. Bitno je istaknuti da peto mjesto donosi direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežani su prokockali pobjedu protiv Švedske, a Islanđane je polufinala koštalo dansko opuštanje protiv Francuza. Iako razočarani, Island i Norveška imaju razloga gristi za pobjedu jer peta pozicija nosi izravan plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine.

Po pravilima IHF-a samo prve tri reprezentacije bi se direktno plasirale no kako su od polufinalista Šveđani i Danci već osigurali plasman kao domaćini i branitelj naslova, tako se otvorila prilika za momčadi niže u poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo