NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA NOVOG JUNAKA KAUBOJA: / Nekad je igrao s Vlašićem, a sada je jedan od najvažnijih Červarovih igrača

Image
Foto: AFP

Briljira na svom prvom velikom natjecanju.

15.1.2019.
22:07
AFP
VOYO logo

"Posebno bih istaknuo Marina Šipića. Taj dečko već sad izgleda fantastično, svaki dan ga gledam na treninzima i na utakmicama i reći ću vam da će za nekoliko godina Marin postati jedan od najboljih pivota svijeta! Po svakom njegovom potezu se vidi da je riječ o klasnom igraču. Uvjeren sam da će kada završi karijeru biti najbolji hrvatski pivot u povijesti. Da, dobro ste me čuli, bolji i od Vorija, Jovića i Sulića. Velike stvari su pred ovim mladićem".

Tim je biranim riječima Hrvoje Horvat, trener Nexea i bivši pomoćnik Lina Červara, govori o 22-godišnjem Marinu Šipiću, rukometašu koji je svojim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj privukao ogromnu pozornost na sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A moglo je sve biti drugačije. Naime, njegov prvi izbor bio je nogomet.

Fotografija za pamćenje

"Četiri sam godine trenirao nogomet u Vranjicu. Vjerovao sam da je to sport kojim ću se baviti cijeli život. No, s obzirom da se nogomet igra po hladnoći i kiši, često sam imao upalu pluća. Dosadilo mi je biti bolestan, pa sam se prebacio na rukomet", Šipićeve su riječi, koje prenosi Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Marin Sego (C) and teammates celebrate at the end of the IHF Men's World Championship 2019 Group B handball match between Croatia and Macedonia at the Olympic Hall in Munich on January 14, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Otkrivaju kako je i u nogometu bio vrijedan i koristan te da su ga treneri koristili u špici, ali i obrani. Također, objavili su fotografiju na kojoj se nalazi i s nekim danas poznatim nogometnim imenima. Na Bayernovoj Allainz Areni našao se u društvu Ante Roguljića, Josipa Bašića i Nikole Vlašića.

No, on je 2009. krenuo drugim putem te se prebacio na rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko Splita do Našica

"Na početku nisam znao o pravilima, pa su me stavili na mjesto kružnog napadača", kazao je Šipić. Karijeru je poče u Akademiji Balić- Matličić. U Splitu se zadržao do 18. kada je preselio u Varaždin.

Dobre igre tamo pomogle su mu da 2017. preseli u Nexe iz Našica, gdje ga danas trenira Hrvoje Horvat. On ga je vodio i u juniorskoj reprezentaciji.U seniorsku ga je 2016. pozvao Željko Babić, a nakon osvajanja zlata na Mediteranskim igrama Červar mu je rekao da će dobiti priliku u budućnosti. I to se upravo događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo