IPAK NIJE IŠLO / Naerbo prevelik zalogaj za mladu ekipu Sesveta: Ivandijina momčad s minus šest na uzvrat u Norvešku

Image

Sesvećani su vodili 1:0, 2:1, i 3:2, a onda je kontrolu nad rezultatom preuzeo branitelj naslova

20.3.2023.
8:49
VOYO logo

Rukometaši Muškog rukometnog kluba Sesvete naletjeli su najtvrđi zid u ovoj europskoj sezoni. Naerbo je ipak bio prejak. Nakon šest velikih pobjeda i prikazanih sjajnih igara u trećem pa snazi europskom natjecanju, protiv moćnih Norvežana, prošlogodišnjih osvajača ovog natjecanja, ipak nisu mogli. Bio je to pravi mali rukometni praznik u Sesvetama. Puna dvorana u Jelkovcu, odlična atmosfera i najveća utakmica u povijesti kluba.

Utakmica je počela fantastičnim cepelinom Darka Krndelja za Nikolu Fineka koji je realizirao atraktivnu akciju i tako u trans bacio više od tisuću ljudi na tribinama u Jelkovcu. Početak utakmice igrao se gol za gol i Sesvečani su pokazali kako mogu parirati Norveškoj momčadi. Filip Perić obranio je dva sedmerca i utakmica je bila u egalu. Norvežani su većinu svojih golova kapitalizirali preko odličnog Johna Thuea na lijevom krilu na kojeg su Norvežani spuštali loptu u gotovo svakoj polukontri. Obrana Sesvečana izgledala je dobro, napad je malo štekao no na poluvrijeme se otišlo s neizvjesnih 9:10 za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U drugom poluvremenu momčad Silvija Ivandije pada na minus tri i kreće riskirati. Taktika se isplatila i Sesvečani ponovno dolaze na minus jedan i onda su platili danak neiskustvu. Nekoliko promašenih zicera, lopti koje su ispale i tehničkih pogrešaka koje se inače ne događaju ovoj sjajnoj ekipi koštale su ih pobjede. Norvežani su bili strpljivi i sjajni Andres Hauseng razigravao je svoju momčad do situacija za pogodak. Srednji vanjski Norveške momčadi imao je čak 12 asistencija, a nije zabio niti jedan gol.

Na kraju su domaćini pokušali smanjiti prednost gostiju na najmanju moguću i zaustavili su se na rezultatu 20:26. Norvežani su slavili isključivo zahvaljujući iskustvu i većem strpljenju. Uzvrat je za tjedan dana u Norveškoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalim prvim susretima četvrtfinala: Alingsas – Dukla 39:33 (Nilsson 10/Rakousky 7), Karvina – Runar 31:34 (Harabig 6/Lindell 10), Vojvodina – Gorenje 31:30 (Grozdanić 7/Sokolič 9). Uzvrati se igraju idući vikend. U polufinalu pobjednik Sesvete – Naerbo ide na pobjednika Karvina – Runar, a pobjednik Vojvodina – Gorenje na pobjednika Alingsas – Dukla.

SESVETE: Perić (10+2), Purić (1); Čaprić 1, Krndelj 1, Jelovčić 1, Raužan, Dumenčić 9 (7), Vusić, Turčić 1, Hršak 2, Šuker 1, Zakić, Gavrić 2, Štrković, Finek 1, Lukačec. Trener Silvio Ivandija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAERBO: H. Naerland (10), Christiansen; O. Naerland 7, Maelen, A. Hauseng 2, R. Hauseng 1, T. Hauseng, Svensgard 1, Larsen, Lothe 4, Thue 7, Bergendahl 1, Olseth, Line 1, Hamre 2. Trener R. Hauseng

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo