stepančić uoči srbije / 'Na drugoj strani terena će biti naši prijatelji, čak i moj kum, ne treba se obazirati na tribine'

Luka Stepančić nakon SP-a u Danskoj i Njemačkoj zbog lakše je ozljede mjesec dana izbivao s terena, no uoči Srbije poručuje - spreman sam na sve izazove

8.4.2019.
17:09
VOYO logo

Hrvatski rukometaši pod vodstvom izbornika Line Červara okupili su se u ponedjeljak u Zagrebu i zaputili se prema Osijeku, gdje će se pripremati za dva kvalifikacijska dvoboja s reprezentacijom Srbije: prvi u četvrtak, 11. travnja, u Beogradu te drugi u nedjelju, 14. travnja, u Zadru.

Luka Stepančić nakon SP-a u Danskoj i Njemačkoj zbog lakše je ozljede mjesec dana izbivao s terena, no uoči Srbije poručuje - spreman sam na sve izazove! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je dobra atmosfera kad se okupimo, jednostavno se zaželimo druženja jedni s drugima jer u klubovima se krećeš u nešto drukčijem krugu ljudi. Veseli me vidjeti da su svi zdravi i nasmijani, izuzev ovoga što se nažalost, dogodilo Luki Cindriću i Zlatku Horvatu. Srećom, svi ostali su zdravi i zaista je lijepo biti ovdje." 

Čekaju vas dvije važne utakmice sa Srbijom, dvije pobjede bi praktički označile odlazak na Euro, no svjesni ste da neće biti lako? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa svjesni smo, da. Znamo što nam to nosi, odlazimo na prvenstvo, ali treba gledati stvari i iz njihove perspektive, oni su u prva dva kola imali dva kiksa protiv Belgije i Švicarske. Sigurno će protiv nas tražiti šansu da to pokušaju ispraviti. Mislim da smo puno kvalitetniji od njih, ali na terenu to ne mora puno značiti, posebice na njihovom terenu." 

Što očekujete u Beogradu? Neće biti gostujućih navijača, očekujete li korektno navijanje? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih ulazio u to, na to ne možemo utjecati. Znamo da moramo ostati mirni i koncentrirani na igru, što bolje se pripremiti na zadatke pred sobom i onda se držati tih zadataka. S naše strane će sve biti korektno, s druge strane su nam prijatelji i kolege iz klubova, meni čak i kum. To je utakmica kao i svaka druga, a to što će tenzije biti na tribinama, na to ne možemo utjecati. Mislim da ni njima neće biti lako, jer kad je vatrena atmosfera, i domaćin može podleći pritisku." 

Kako se ti osjećaš na početku okupljanja, jesi li spreman odgovoriti na sve izazove koje je izbornik stavio pred vas? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno jesam. Nakon prvenstva u Njemačkoj i Danskoj sam imao lakšu ozljedu, pauzu od mjesec dana. Srećom, uspješno sam to zaliječio, sada sam u super formi i dobro se osjećam, tako da sam spreman na sve izazove."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo